Stručni simpozij: Epidemiologija, klinička slika, laboratorijska dijagnostika, terapija i prevencija spolno prenosivih infekcija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas, 23. veljače i sutra, 24. veljače organizira Stručni simpozij: Epidemiologija, klinička slika, laboratorijska dijagnostika, terapija i prevencija spolno prenosivih infekcija koji se održava u zagrebačkom hotelu Dubrovnik. Zavodu su se u organizaciji  pridružili Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju, Hrvatsko društvo za spolno prenosive bolesti, Hrvatsko društvo za urogenitalne i spolno prenosive infekcije, Hrvatsko društvo za infektivne bolesti, Hrvatsko dermatovenerološko društvo, Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju, Hrvatsko urološko društvo, Hrvatsko društvo obiteljskih doktora i Hrvatsko epidemiološko društvo.

Spolno prenosive infekcije (SPI) značajan su javnozdravstveni problem. Brojni su mikroorganiz­mi koji se mogu prenijeti spolnim putem, koji je često i jedina poveznica u patogenezi raznorodnih entiteta. Ovim multidisciplinarnim Simpozijem u organizaciji najrelevantnijih stručnih društava Hrvatskog liječničkog zbora u području spolno prenosivih infekcija prikazat će se novosti u epidemiološkoj slici i praće­nju najznačajnijih SPI-a, osobitosti kliničkih slika pojedinih infekcija, novosti u laboratorijskoj dijagnostici te mogućnosti liječenja i prevenci­je SPI-a s posebnim osvrtom na anti­mikrobnu otpornost i nova cjepiva. Na Simpoziju će sudjelovati stručnjaci raznih specijalnosti, s obzirom da i pristup ovim infekcijama treba biti multidisciplinaran.