
Kazalo sadržaja
Sigurnost i kvaliteta hrane
Uvodnik | |
Sandra Mihel | 1 |
Biološki aktivne tvari – zanemareni indikator kvalitete i zdravstvene ispravnosti | |
Jasminka Papić, Franka Ježina | 2 |
Dodaci prehrani – Što je „novo“ u području zdravstvenih tvrdnji? | |
Lea Pollak, Franka Ježina | 3 |
Edukacija o prehrambenim potrebama predškolske djece i primjeni HACCP sustava u privatnim predškolskim ustanovama na području grada Pule | |
Olga Dabović Rac, Sunčica Matanić – Stojanović, Aleksandar Stojanović | 4 |
Manje soli za zdraviji život | |
Marija Škes, Maja Vajagić, Ana Puljak | 5 |
Mikotoksini i kontaminirana hrana | |
Danijela Rupić | 6 |
Mikrobiološka ispravnost domaćih sireva s dubrovačkih tržnica | |
Ivana Ljevaković-Musladin, Mato Lakić, Ankica Džono Boban | 7 |
Mikroorganizmi u hrani | |
Diana Brlek Gorski | 8 |
Praćenje količine soli u prehrambenim proizvodima | |
Jasna Bošnir, Jasenka Šabarić, Sonja Serdar, Dario Lasić, Robert Tomić | 9 |
Prekomjeran unos kuhinjske soli: stanje u Republici Hrvatskoj – pregledni rad | |
Adis Keranović | 10 |
Prikaz suradnje Grada Pule i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u postupku uvođenja HACCP sustava u pulske osnovne škole | |
Sunčica Matanić – Stojanović, Aleksandar Stojanović, Olga Dabović Rac | 11 |
Sigurnost i kvaliteta hrane, zalog zdravlja | |
Marijan Katalenić | 12 |
Smanjenje unosa soli hranom u Crnoj Gori | |
Ena Grbović, Mensud Grbović | 13 |
Tablica hranjivih vrijednosti – osobna karta proizvoda | |
Sanja Katalenić Iljkić, Adrijana Ćosić | 14 |
Poster 1. – Endogeni disruptori – utjecaj na ljudsko zdravlje i kontroverze | |
Natko Gereš, Maja Lang Morović | 15 |
Poster 2. – Hrana s visokim glikemijskim indeksom – hormonalni koncept ovisničkog modela prehrane | |
Saida Rezaković, Fadila Kulenović, Mima Georgieva, Mirjana Pavlić, Lidija Počanić | 16 |
Poster 3. – Nutritivna alergija – uzroci i klinička slika | |
Saida Rezaković, Marta Navratil, Lidija Počanić | 17 |
Poster 4. – Omega 3 masne kiseline i razvoj djeteta – osvrt na jelovnike pojedinih predškolskih ustanova Grada Zagreba | |
Maja Lang Morović, Lejla Osmančević Katkić, Maja Miloš | 18 |
Poster 5. – Omega-3 masne kiseline u starijoj životnoj dobi | |
Lejla Osmančević Katkić, Maja Lang Morović, Maja Miloš | 19 |
Poster 6. – Službena kontrola glutena u bezglutenskoj hrani | |
Sanja Klarić, Izabel Crnković Milić | 20 |
Poster 7. – Važnost pravilnog unosa tekućine za zdravlje | |
Marija Škes | 21 |