Edukativno-promotivni materijali spolno zdravlje i Svjetski dan AIDS-a 2017.

Edukativno informativni materijali za kampanju na temu spolnog zdravlja i obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a 2017. imaju za cilj promovirati odgovorno spolno ponašanje i zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja. Izrađeni su u sklopu Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“, financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj edukativno informativnih materijala (plakat, letak, privjesnica) integriranim pristupom povezuje Svjetski dan AIDS-a i zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja. Ovogodišnjim sloganom SKINI PAMETNO smo željeli poručiti mladima da se pametno brinu o spolnom zdravlju jer je ono važno. U središtu kampanje je mobilna aplikacija i internetska platforma “Spolno zdravlje” , kojoj je ove godine izmijenjen izgled, obogaćen sadržaj (novi edukativni članci i kvizovi znanja) i dodane nove funkcionalnosti (Pitaj stručnjaka, Tražilica zdravstvenih usluga). Mobilna aplikacija i internetska platforma su u središtu kampanje, jer je to dobar način kako doprijeti do današnjih mladih koji su generacija edukacije u pokretu i korištenja modernih tehnologija.

Slogan objedinjuje dvosmisleno značenje i s jedne strane poručuje mladima da skinu aplikaciju Spolno zdravlje koja pruža korisne informacije o navedenim temama i tako potraže pouzdane izvore na internetu, a s druge strane da se odgovorno ponašaju odnosno pametno se skidaju u svakoj situaciji kada se upuštaju u spolne aktivnosti.

Edukativno informativni materijali izrađeni su u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, udruge HUHIV, županijskih zavoda za javno zdravstvo i drugih suradnika, a podržava ih Ministarstvo zdravstva RH.

Plakate i letke možete preuzeti ovdje:

Plakat Spolno 1 B1

Plakat Spolno 2 B1

Spolno 1 LETAK

Spolno 2 LETAK

Spolno 3 LETAK

Spolno 4 LETAK

SPOLNO 1 PRIVJESNICA

SPOLNO 2 PRIVJESNICA

SPOLNO 3 PRIVJESNICA

SPOLNO 4 PRIVJESNICA

 

Link na video spot: Spolno zdravlje – #OdgovornostJeSeksi