Testiranje na SARS-COV-2

Služba za mikrobiologiju provodi testiranje SARS-CoV-2 iz uzorka nazofarinksa RT – PCR metodom molekularne dijagnostike.

Uzimanje i testiranje uzoraka se provodi ISKLJUČIVO po prethodnoj narudžbi i dogovoru na telefon 099 46 83 338 od 10.00 – 14.00h ili elektronskim putem na  covid@hzjz.hr

Uzimanje uzoraka provodi se po principu DRIVE-IN ispred montažnog objekta u dvorištu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Rockefellerova 2 svakog radnog dana od 7.30 – 9.30 sati te subotom od 8.00 – 10.00 sati. Objekt je smješten na prvom kolnom ulazu desno nakon ulaska u Rockefellerovu ulicu (vidjeti sliku ispod) . Ukoliko dolazite automobilom, potrubite ispred rampe, parkirajte se ispod šatora te ugasite vozilo. Ne izlazite iz automobila. Ako dolazite pješke, potražite kolni ulaz i šator kod zgrade u Rockefellerovoj 2. Na testiranje je potrebno doći S MASKOM.

 

                                   

 

Testiranje se provodi na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine, epidemiologa ili uputnice liječnika specijaliste te se tada ne plaća. Termin testiranja ovisi o datumu za koji je nalaz potreban.

Ako nemate uputnicu, testiranje je moguće na osobni zahtjev uz plaćanje. U slučaju osobnog zahtjeva, preporučamo avansno plaćanje Internet bankarstvom ili uplatnicom.

Cijena usluge testiranja je 698.21 kn i plaća se unaprijed. Za podatke o plaćanju javite se na covid@hzjz.hr 

Nalazi su dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku, po dogovoru se mogu dostaviti putem e-maila.