Dodjela nagrade za osvojeno 1. mjesto na CroAids natječaju “Znanje pobjeđuje-ajde priključi se!”

Dodjela  nagrade za osvojeno 1. mjesto na CroAids natječaju “Znanje pobjeđuje-ajde priključi se!”, četvrtak, 14. ožujka 2013. u UN-ovoj Kući u Zagrebu, Radnička cesta 41

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a 2012., u okviru nacionalne kampanje „Znanje pobjeđuje“, Hrvatski zavod za javno zdravstvo  i UN tematska skupina za HIV/AIDS uz potporu Ministarstva zdravlja organizirali su od 1.12.2012. do 31.12.2012. na Facebook stranici CroAids kreativni nagradni natječaj “Znanje pobjeđuje – ‘ajde priključi se!” za najbolju infosliku (infografiku), za učenike viših razreda osnovnih i srednjih škola, s ciljem poticanja komunikacije u javnosti, poglavito među mladima o odgovornom spolnom ponašanju, ranom otkrivanju infekcije i liječenju, ljudskim pravima.  Na natječaj je pristiglo 43 rada.

Pobjedničku infosliku s porukom: „Spoznati neznanje je snaga. Zanemariti znanje je bolest“ izradili su učenici Foto sekcije osnovne škole Čazma pod vodstvom prof. Agneze Anić.

pobjednički-rad-znanje pobje
U organizaciji događanja, kao i u povjerenstvu za odabir sudjelovali su Iva Jovović (UNDP-a, UN tematska skupina za HIV/AIDS), Tatjana Nemeth Blažić (HZJZ), Iva Pejnović Franelić (HZJZ),  Antoinette Kaić Rak (Ured Svjetske zdravstvene organizacije u RH), Damir Hoyka (umjetnički fotograf), Krešimir Supek (PR stručnjak), Zoran Sabić (UNICEF).

Nakon odabira najboljih radova, koji je napravilo stručno povjerenstvo organizirana je dodjela nagrada za autore pobjedničkog rada u UN House u Zagrebu, za učenike OŠ Čazma koji su primili nagradu za osvojeno 1. mjesto  na CroAids natječaju “Znanje pobjeđuje – ‘ajde priključi se!” za najbolju  infosliku na temu prevencije HIV/AIDS-a.

Škola koju pohađa učenik, autor pobjedničke slike, nagrađena je prijenosnim računalom.

Uz mentoricu Foto sekcije profesoricu Agnezu Anić na uručivanju nagrade bili modeli s plakata.

Za pobjednike natjecanja organiziran je posjet UN Kući, dodjela nagrade, predstavljanje programa UN-a u Hrvatskoj, nekoliko edukativnih predavanja, te podjela edukativno-informativnih materijala, a na kraju druženje uz filmsku projekcija u kinu.

natječaj-znanje pobjeđuje-dodjela nagrade

natječaj-znanje pobjeđuje-dodjela nagrade2