Održana edukativna radionica o odgovornom spolnom ponašanju u Učeničkom domu Marije Jambrišak

U organizaciji Odjela za promicanje odgovornog spolnog ponašanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je u ponedjeljak, 28. studenog 2016., za učenice Učeničkog doma Marije Jambrišak u Zagrebu održana interaktivna radionica o odgovornom spolnom ponašanju i zaštiti spolnog zdravlja. Radionici je prisustvovalo 40-tak učenica i stručno osoblje doma.

Studentice četvrte godine medicine su učenicama objašnjavale građu muških i ženskih spolnih organa, menstruacijski ciklus, planiranje željene trudnoće i metode sprečavanja neplanirane trudnoće, postupak i važnost redovitog odlaska ginekologu, sastavnice odgovornog spolnog ponašanja i osnovne informacije o spolno prenosivim bolestima. Na kraju radionice su učenice ispunjavale anonimnu anketu o ponašanju u vezi sa spolnim zdravljem, čiji će rezultati biti objavljeni zajedno s ostalim anketama prikupljenima tijekom obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a na našim novim web stranicama www.spolnozdravlje.hr.

Ovakvu smo radionicu za učenice  organizirali drugu godinu zaredom u okviru obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a. U organizaciji su sudjelovali Tatjana Nemeth Blažić, dr. med. spec. epidemiologije i Sanja Glamočanin bacc. san. ing. iz HZJZ-a u suradnji s Rozmari Lasan Zorobabel, bacc.med.techn., medicinskom sestrom iz doma, Nevom Gatin i Mateom Janković,  studenticama medicine iz CroMSIC-a i psihologinjom Majom Erceg, mag.psih. iz Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a  i virusnog hepatitisa (HUHIV).

Povratne informacije su bile izvrsne, učenice su bile jako zadovoljne radionicom.

Radionica Jamrišak-2016-1Radionica Jamrišak-2016-2Radionica Jamrišak-2016-3Radionica Jamrišak-2016-4Radionica Jamrišak-2016-5Radionica Jamrišak-2016-6