Održana radionica za savjetnike u centru za dobrovoljno savjetovanje i testiranje na HIV

U petak 23.10.2015. g. je u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Edukacijskom centru održana radionica za edukaciju liječnika – savjetnika u centru za dobrovoljno savjetovanje i testiranje na HIV (Savjetovalište za HIV/spolno zdravlje). Centralni dio edukacije bio je na temu savjetodavnog rada u Savjetovalištu za HIV/spolno zdravlje s naglaskom na testiranje u zajednici (rad u LGBT centru Zagreb u suradnji s udrugom Iskorak).

Održana su predavanja o postupku savjetovanja i testiranja na HIV, osnovama kliničke slike i dijagnostike sifilisa te kratkom prikazu epidemiologije HIV/AIDS-a u Hrvatskoj. Sudionici su nakon demonstracije testiranja brzim testovima na HIV (iz uzorka krvi iz prsta) sudjelovali u praktičnoj vježbi testiranja brzim testovima. Edukaciju su organizirali i proveli Tatjana Nemeth Blažić, dr. med., spec. epidemiologije, Sanja Glamočanin bacc. san. ing i Lana Kasumović, bacc. san. ing. iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Mirjana Lana Kosanović Ličina, dr. med., spec. epidemiologije iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Polaznici su prije i nakon radionice rješavali test znanja te su dobili priručnik o HIV savjetovanju i testiranju i pisane materijale.