Panel rasprava – Izazovi novih ovisnosti

Nove ovisnosti poput kockanja, klađenja i interneta bit će tema panel rasprave koja će se održati  u ponedjeljak, 14. prosinca 2015. godine s početkom u 12.00 sati u  Edukacijskom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Rockefellerova 12, Zagreb.

Rasprava je zamišljena kao multisektorski pristup u kojem će stručnjaci iz različitih sustava u desetominutnom izlaganju dati kratki pregled situacije vezano uz područje svog rada, izazova s kojima se susreću te prepreka na koje nailaze u svom svakodnevnom radu ili ostvarivanju  ciljeva.

Panelisti:

doc. dr. sc. Ante Bagarić, dr. med. –  Klinika za psihijatriju „Vrapče“, Zagreb

Željko Petković, univ. spec. crim. sa suradnicama – Ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH

dr. sc. Đurđica Petran, prof. def. – Centar za socijalnu skrb Zagreb

Ivo Jakić, dipl. crim. – Policijski službenik za prevenciju, Služba prevencije, Ravnateljstvo Policije

Tomislav Đidara, prof. def. – Ministarstvo zdravlja

dr. sc. Vesna Ivasović, prof. psihologije – Viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje

doc. dr. sc. Neven Ricijaš sa suradnicima – Pročelnik Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko –rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

dr. sc. Iva Pejnović Franelić, dr. med. – Voditeljica Odjela za promicanje mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti sa savjetovalištem, Služba za promicanje zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Jure Grlić – Udruga liječenih kockara „Vrijeme je da se krene“

Voditeljica panela Irena Rojnić Palavra, dr. med., spec. psihijatrije

Ovom panel raspravom svim stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti želimo pružiti bolji uvid u razumijevanje uloge pojedinih sektora u borbi protiv izazova novih ovisnosti.