Poligoni za tjelesnu aktivnost školske djece u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta (EWoS) 14.rujna 2016.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta (EWoS) 2016., kao nacionalni koordinator projekta, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u Republici Hrvatskoj organizirat će niz aktivnosti pod parolom
BeActive u tjednu od 10. do 17. rujna 2016. godine.
Obilježavanje EWoS-a provodit će se kroz fokus dane. Jedan od tih fokus dana je i Fokus dan Obrazovanje u čije obilježavanje je uključen i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) predstavljanjem projektne aktivnosti EWoS-a. Ovim projektom pružena je mogućnost održavanja nastave tjelesne i zdravstvene kulture u uvjetima kada se ne može koristiti školska sportska dvorana ili se zbog loših vremenskih prilika ne može održati nastavni sat na školskom igralištu. U sklopu provedbe Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ HZJZ je, uz pomoć Ministarstva zdravlja, osigurao sredstva za kupnju 120 višenamjenskih skupova kinezioloških pomagala te ih donirao svim matičnim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj koje nemaju sportske dvorane.
U Osnovnoj školi Kupljenovo, jednoj od 120 osnovnih matičnih škola koja nema adekvatnu sportsku dvoranu, će 14. rujna 2016. godine biti predstavljeno kako se provodi nastava pomoću navedene opreme u prostorima škole i na školskom dvorištu.

 

j cc