Završeno obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.2016.)

Uspješno je završen Kazališni festival povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u organizaciji Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Festival je organiziran u suradnji s Teatrom Tirena, u Centru za kulturu Trešnjevka. Tijekom festivala prikazane su četiri predstave koje problematiziraju konzumaciju sredstava ovisnosti kod mladih: dvije predstave Bijeg nije rješenje na temu konzumacije psihoaktivnih droga, dvije predstave D(n)o dna na temu konzumacije alkohola.

Ukupno je predstavu pogledalo 572 učenika 1. razreda zagrebačkih srednjih škola.

U sklopu programa provedeno je i kratko anonimno anketiranje učenika o konzumaciji sredstava u posljednjih 30 dana, koje smo komentirali u odnosu na podatke reprezentativnog uzorka njihovih vršnjaka iz Europsko istraživanje o pušenju, pijenju i uzimanju droga među učenicima – ESPAD (engl. The European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) iz 2015. godine.

Predstavljena nacionalna publikacija Europskog istraživanja o pušenju, pijenju i uzimanju droga među učenicima – ESPAD (engl. The European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) iz 2015. godine

Povodom završetka obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti,  u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo su 15.12.2016. g. predstavljeni nacionalni rezultati i publikacija ESPAD 2015. godine istraživanja

Publikacija ESPAD 2015