Jamstveni žig “Živjeti zdravo”

 

Projekt Živjeti zdravo je dio Nacionalnog programa koji je usmjeren poboljšanju zdravlja cijele populacije. Cilj programa je informiranje, educiranje i senzibiliziranje građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života. Dodjelom Jamstvenog žiga „Živjeti zdravo“ pojedinim proizvodima nastoji se informirati potrošače i dati im mogućnost da izaberu hranu čiji je sastav preporučljiv za pravilnu prehranu. Jamstveni žig „Živjeti zdravo“ istaknut na ambalaži nalazit će se na provjerenim proizvodima, koje su analizirali stručnjaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema posebno razrađenim kriterijima i Uredbi o informiranju potrošača o hrani br. 1169/2011.
Ishođenje jamstvenog žiga „Živjeti zdravo“ je besplatno, a prilikom predaje proizvoda na registraciju potrebno je priložiti laboratorijske analize bilo kojeg akreditiranog laboratorija.
Pozivamo sve proizvođače da podnesu zahtjev za evaluaciju željenih proizvoda u Hrvatski zavod za javno zdravstvo do 1. travnja 2016. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na tel. 01/4863-266.