Higijenski minimum

Kontakt:
Tel.: (+385 1) 48 63 252
higijenski.minimum@hzjz.hr

 Ispit za HRANU moguće je prijaviti za pojedinačne osobe ili za grupu, a prijavljuje se popunjavanjem prijavnice: PRIJAVNICA HRANA – pojedinačno i PRIJAVNICA HRANA – grupa polaznika.

Ispit za ZARAZNE BOLESTI (KOZMETIKA I ULJEPŠAVANJE) moguće je prijaviti za pojedinačne osobe ili za grupu, a prijavljuje se popunjavanjem prijavnice: PRIJAVNICA Zarazne bolesti – pojedinačno i PRIJAVNICA Zarazne bolesti – grupa polaznika.

Polaznik koji nije zadovoljio na ispitu, u roku od 24 sata podnosi pismeni zahtjev za ponovnim polaganjem i snosi troškove istog.

Zahtjev za ponovnu provjeru znanjaEdukativni materijali HRANA: Obrazovni materijali – OSNOVNI PROGRAM i Obrazovni materijali – PROŠIRENI PROGRAM.


Edukativni materijali ZARAZNE BOLESTI: Obrazovni materijali – ZARAZNE BOLESTI.Od zaprimanja prijave u Zavod  do ispita ne može proći više od 30 dana.

Popunjenu prijavnicu molimo dostavite na e-mail: higijenski.minimum@hzjz.hr.

Cjenik tečaja: CJENIK.

Za daljnje obavijesti pratite ovu stranicu.RAD S HRANOM I U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tečaj je reguliran Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. br.: 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17)  i Pravilnikom o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (Pravilnik – hrana 116-2018).

Sanitarna inspekcija – nadzire proizvodne objekte hrane neživotinjskog podrijetla, mješovite hrane, sve ugostiteljske objekte i sve maloprodajne objekte izuzev onih koji su pod nadležnosti veterinarske inspekcije

Veterinarska inspekcija – nadzire sve proizvodne objekte hrane životinjskog podrijetla, te dio maloprodajnih objekata koji podliježu posebnom odobravanju ili registraciji.

Osobe koja rade u primarnoj proizvodnji hrane (proizvodi tla, stočarstva, lova i ribolova) i s njom povezanim djelatnostima, ne moraju polagati tečaj zdravstvenog odgoja.

Dolje navedena potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni osobe moraju imati prije početka rada, odnosno obnavljati ih svakih pet godina.


Tečaj se održava po osnovnom i proširenom programu, a više o tečaju možete pročitati OVDJE.RAD S KOZMETIKOM I U OBJEKTIMA ZA ULJEPŠAVANJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Više o programu tečaja ZARAZNE BOLESTI