Kontakt:
Tel.: (+385 1) 48 63 252
higijenski.minimum@hzjz.hr


OBAVIJEST POLAZNICIMA


Teorijska nastava za:

  • Tečaj o stjecanju potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (hrana) –  PROŠIRENI PROGRAM – održava se online svakog ponedjeljka od 13 sati.
  • Tečaj o stjecanju potrebnog znanja za rad s kozmetikom, termini predavanja su: 09. srpnja i 10. rujna 2024. godine. Predavanja u svim terminima počinju u 13,00 sati.

Provjera znanja/ispiti se održavaju četvrtkom u 15 sati na adresi Rockefellerova 7, Zagreb.

Provjera zananja provodi se najranije u roku od sedam dana, a najkasnije u roku od 30 dana od dana prijave tečaja i/ili odslušane teorijske nastave.

 
RAD S HRANOM I U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tečaj je reguliran Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. br.: 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17)  i Pravilnikom o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (Pravilnik – hrana 116-2018).

Sanitarna inspekcija – nadzire proizvodne objekte hrane neživotinjskog podrijetla, mješovite hrane, sve ugostiteljske objekte i sve maloprodajne objekte izuzev onih koji su pod nadležnosti veterinarske inspekcije

Veterinarska inspekcija – nadzire sve proizvodne objekte hrane životinjskog podrijetla, te dio maloprodajnih objekata koji podliježu posebnom odobravanju ili registraciji.

Osobe koja rade u primarnoj proizvodnji hrane (proizvodi tla, stočarstva, lova i ribolova) i s njom povezanim djelatnostima, ne moraju polagati tečaj zdravstvenog odgoja.

Navedena znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni osobe moraju imati prije početka rada te ih obnavljati svakih pet godina.

VAŽNO!! Tečaj se održava po osnovnom i proširenom programu kako je navedeno u sljedećoj tablici: Kategorije objekata


Tečaj se održava po osnovnom i proširenom programu, a više o tečaju možete pročitati OVDJE.

Osnovni program

Polaznici koji prijavljuju tečaj po OSNOVNOM programu (hrana) nemaju teorijske nastave već samo putem prijavnice PRIJAVLJUJU ISPIT. Prijavnice se nalaze niže u tekstu.

Obrazovne materijale za pripremu ispita možete pronaći na sljedećoj poveznici:

Prijavnicu je moguće popuniti pojedinačno za jednu osobu ili za grupu. Popunjenu prijavnicu molimo dostavite MINIMALNO SEDAM DANA PRIJE provjere znanja  na e-mail: higijenski.minimum@hzjz.hr

Provjera znanja/ispiti se održavaju četvrtkom u 15,00 sati na adresi Rockefellerova 7, Zagreb.

 

Prošireni program

Teorijska nastava za PROŠIRENI PROGRAM održava se online i počinje ponedjeljkom od 13,00 sati.

Obrazovne materijale za pripremu ispita i lakše praženje teorijske nastave možete pronaći na sljedećoj poveznici:

Za teorijsku nastavu prijavljuje se popunjavanjem prijavnice koja se nalazi niže u tekstu.

Prijavnicu je moguće popuniti pojedinačno  za jednu osobu ili za grupu. Popunjenu prijavnicu molimo dostavite –  MINIMALNO TRI DANA PRIJE POČETKA PREDAVANJA  na e-mail: higijenski.minimum@hzjz.hr

 

Ispit za HRANU moguće je prijaviti za pojedinačne osobe ili za grupu, a prijavljuje se popunjavanjem prijavnice:

Polaznik koji nije zadovoljio na ispitu, u roku od 24 sata podnosi pismeni zahtjev za ponovnim polaganjem i snosi troškove istog – Zahtjev za ponovnu provjeru znanjaRAD S KOZMETIKOM I U OBJEKTIMA ZA ULJEPŠAVANJE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osobe koje obavljaju poslove u frizerskim salonima te salonima za: pedikuru, manikuru, masažu, tetoviranje, piercing, iscrtavanje obrva, trajnu i polutrajnu šminku, kozmetičkim salonima,  moraju imati potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti prije početka rada i potrebno ih je obnavljati svakih 5 godina.

 

Više o programu tečaja ZARAZNE BOLESTI

 

Polaznici koji se prvi puta prijavljuju na tečaj pohađaju teorijsku nastavu i polažu ispit, dok polaznici kojima je istekao rok važenja potvrda prijavljuju obnovu znanja.

Teorijska nastava za PRVO POHAĐANJE TEČAJA održava se online.

Molimo da polaznici prije prijave provjere termin održavanja predavanja.

Polaznici koji prijavljuju tečaj za OBNOVU ZNANJA  nemaju teorijske nastave, samo putem prijavnice prijavljuju ispit.

Za teorijsku nastavu ili ispit se prijavljuje popunjavanjem prijavnice koje se nalaze niže u tekstu.

Provjera znanja/ispiti se održavaju četvrtkom u 15,00 sati na adresi Rockefellerova 7, Zagreb.

Popunjenu prijavnicu molimo dostavite MINIMALNO DVA DANA PRIJE POČETKA PREDAVANJA (prvo pohađanje)  ILI 7 DANA PRIJE PROVJERE ZNANJA ( obnova znanja) na e-mail: higijenski.minimum@hzjz.hr

 

Ispit za ZARAZNE BOLESTI (KOZMETIKA I ULJEPŠAVANJE) moguće je prijaviti za pojedinačne osobe ili za grupu, a prijavljuje se popunjavanjem prijavnice:

Popunjenu prijavnicu molimo dostavite na e-mail: higijenski.minimum@hzjz.hr.

Cjenik tečaja: CJENIK

Za daljnje obavijesti molimo pratite ovu stranicu.


ODLUKE:

Odluka o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju (21.2.2024.)