Pravne napomene i upozorenja

Uvjeti korištenja

Sve informacije s ovih stranica su javne, uz obvezatno citiranje izvora. Molimo da izvor bude citiran tako da sadrži adresu stranica na Internetu, na sljedeći način:

Izvor informacija: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr

Korištenjem bilo kojeg dijela portala hzjz.hr i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su kontinuiranim korištenjem hzjz.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Nijedan dio hzjz.hr portala se ne smije koristiti u nezakonite svrhe ni za promicanje istih. Prilikom posjeta našem portalu nećemo prikupljati Vaše osobne podatke, osim u slučaju kada osobno ustupite te podatke. Informacije koje se skupljaju čuvaju se automatski.

Ako tijekom posjeta hzjz.hr portalu posjetitelj ne radi ništa osim kretanja kroz stranice i preuzimanja informacija, automatski ćemo prikupiti određene informacije. Ove Vas informacije ne mogu osobno identificirati.

Podaci koje skupljamo su sljedeći:

  • IP adresa
  • Vrstu preglednika i operacijskog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem portalu
  • Vrijeme pristupa i dužina posjeta
  • Stranice koje posjećujete
  • Ukoliko nam sami proslijedite informacije

Ukoliko odlučite i sami nam pružite informacije slanjem e-pošte ili popunjavanjem formulara na našem portalu, te ćemo informacije koristiti samo da bismo Vam lakše pomogli. Ne sakupljamo osobne podatke ni za jednu drugu svrhu. Također, ne kreiramo individualne profile od informacija koje nam dajete niti ih proslijeđujemo nekim drugim privatnim organizacijama. Vaši podaci će biti dani na uvid nadležnim državnim institucijama samo ako nas zakon na to obavezuje.

Kolačići
Kolačići (engl. cookies) je mala datoteka koju portal postavlja na Vaše računalo kako bi mogao zapamtiti specifična podešavanja vaše sesije dok posjećujete portal. Vaše će računalo dijeliti podatke samo s portalom koji ga je postavio i nijedan drugi portal mu ne može pristupiti. Hzjz.hr može koristiti kolačiće za tehničke potrebe da Vam pruži bolju navigaciju kroz portal ili Vam omogući da prilagodite korištenje portala svojim potrebama. Ako ne želite imati kolačiće na svom računalu, možete ih isključiti u postavkama svog preglednika. To, međutim, može imati utjecaja na funkcionalni rad hzjz.hr portala.

Hzjz.hr portal
Sadržaj na ovim stranicama je javna informacija, koja se slobodno može citirati uz navođenje izvora:
Hrvatski zavod za javno zdravstvo – www.hzjz.hr

Uporaba informacija s ovih stranica u komercijalne svrhe je strogo zabranjena bez pismenog dopuštenja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Autorska prava
Hzjz.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se povredom autorskih prava portala hzjz.hr i podložno je tužbi.

Poveznice na spojne stranice
Hzjz.hr sadrži poveznice na internetske stranice izvan vlastiog portala. Hzjz.hr poveznice objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Primjena pravila
Hzjz.hr zadržava pravo da povremeno promijeni pravila. O važnim promjenama i dopunama hzjz.hr može obavijestiti korisnike putem e-pošte ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu hzjz.hr smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.