Savjetovalište za promicanje mentalnog zdravlja

 

U Savjetovalištu za promicanje mentalnog zdravlja možete dobiti usluge koje su po svojoj prirodi kraćeg trajanja (do 10 susreta), poput psihoedukacije, psihološke prve pomoći i inicijalne stručne podrške za mentalno zdravlje, kratkih savjetodavnih intervencija i psihološkog savjetovanja, procjene rizika te potrebe za upućivanjem na daljnji tretman, kao i informiranja o uslugama zaštite mentalnog zdravlja koje se nude u zajednici. U Savjetovalištu ne pružamo usluge psihodijagnostike i psihoterapije. Korisnici Savjetovališta ostaju anonimni, sve su usluge besplatne te nije potrebna uputnica. U Savjetovalištu trenutno rade psiholozi.

Koji su koraci pri dogovaranju termina?

1. Potrebno je dogovoriti termin putem:

·         telefona 01 / 4863 – 363

·         e-pošte savjetovalista@hzjz.hr

·         ili osobnog dolaska.

Savjetovalište za promicanje mentalnog zdravlja nalazi se u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) na adresi Rockefellerova 12, Zagreb. Potrebno je pozvoniti na zvono s desne strane. Savjetovalište radi srijedom poslijepodne, možete nas kontaktirati od 15 do 19 sati, a termine savjetovanja dogovaramo srijedom u razdoblju od 12 do 19 sati.

Naputak: Ako imate povišenu tjelesnu temperaturu (37,2°C i više) i/ili respiratorne simptome (kašalj, kihanje, curenje nosa…), molimo Vas da svoj dolazak u Savjetovalište odgodite.

2.  Nakon što kontaktirate Savjetovalište, koordinator će Vam putem e-pošte dodijeliti šifru i poveznicu na ulazni upitnik.

Šifru dodjeljujemo u svrhu očuvanja anonimnosti te praćenja rada našeg Savjetovališta.

Ulazni upitnik će nam pomoći da dobijemo bolji uvid u razloge i probleme zbog kojih se javljate u Savjetovalište te da temeljem toga pokušamo procijeniti hitnost i najbolji oblik pomoći za Vas. Napominjemo da su svi podatci iz ulaznog upitnika strogo povjerljivi te se čuvaju u skladu s propisima struke i pod šifrom.

*Ako ne posjedujete računalo, imate teškoća s vidom ili sl., ulazni se upitnik ispunjava na prvom susretu

3. Nakon što ispunite ulazni upitnik, dogovara se prvi susret sukladno resursima Savjetovališta i procijenjenoj hitnosti. Ako nema mjesta, stručnjaci Vas mogu uputiti u druga slična savjetovališta ili u neku zdravstvenu instituciju po stručnu pomoć, ili Vas stavljaju na listu čekanja.

 

4. Prvi razgovor traje oko 50 minuta, kao i svi ostali savjetodavni razgovori u Savjetovalištu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Radno vrijeme:
srijeda 15.00 – 19.00

Adresa:

Rockefellerova 12, Zagreb

(Služba za promicanje zdravlja,

Odjel za promicanje mentalnog zdravlja)

Telefon: 01 4863 363
savjetovalista@hzjz.hr

Prijemna ambulanta

Ako Vam je potreban razgovor možete nazvati slijedeće telefone za pružanje psihološke pomoći

Telefon za psihološku pomoć 01/48 28 888 | radnim danom 10-22h
U sklopu KBC Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

Usluge zaštite mentalnog zdravlja možete dobiti i u županijskim zavodima za javno zdravstvo uz predočenje zdravstvene iskaznice (uputnica nije potrebna).

Njihove kontakte možete vidjeti na slijedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/adrese-sluzbi-za-mentalno-zdravlje-i-prevenciju-ovisnosti-zupanijskih-zavoda-za-javno-zdravstvo/