Savjetovalište za promicanje mentalnog zdravlja

 

U Savjetovalištu za promicanje mentalnog zdravlja možete dobiti usluge koje su po svojoj prirodi kraćeg trajanja (do 10 susreta), poput psihoedukacije, psihološke prve pomoći i inicijalne stručne podrške za mentalno zdravlje, kratkih savjetodavnih intervencija i psihološkog savjetovanja, procjene rizika te potrebe za upućivanjem na daljnji tretman, kao i informiranja o uslugama zaštite mentalnog zdravlja koje se nude u zajednici. U Savjetovalištu ne pružamo usluge psihodijagnostike, psihoterapije i liječenja niti telefonsko psihološko savjetovanje. Korisnici Savjetovališta ostaju anonimni, sve su usluge besplatne te nije potrebna uputnica.

Koji su koraci pri dogovaranju termina?

1.      Poslati zahtjev/poruku/upit na adresu e-pošte savjetovalista@hzjz.hr (Ako ne možete koristiti ili nemate e-poštu, možete nazvati na telefon 01 / 4863 – 363 ili osobno doći u prostore Savjetovališta samo u uredovno vrijeme srijedom od 15.00 do 19.00 sati.)

2.      Prvi se susret dogovara sukladno resursima Savjetovališta i procijenjenoj hitnosti. Ako nema mjesta, stručnjaci Vas mogu uputiti u druga slična savjetovališta ili u neku zdravstvenu instituciju po stručnu pomoć, ili Vas stavljaju na listu čekanja.

3.      Nakon što dogovorite prvi susret, koordinator će Vam putem e-pošte dodijeliti šifru i poveznicu na ulazni upitnik. Šifru dodjeljujemo u svrhu očuvanja anonimnosti te praćenja rada našeg Savjetovališta.

Ulazni upitnik će nam pomoći da dobijemo bolji uvid u razloge i probleme zbog kojih se javljate u Savjetovalište te da temeljem toga pokušamo procijeniti hitnost i najbolji oblik pomoći za Vas. Napominjemo da su svi podatci iz ulaznog upitnika strogo povjerljivi te se čuvaju u skladu s propisima struke i pod šifrom.

*Ako ne posjedujete računalo, imate teškoća s vidom ili sl., ulazni se upitnik ispunjava na prvom susretu

4.      Prvi razgovor traje oko 50 minuta, kao i svi ostali savjetodavni razgovori u Savjetovalištu.

Savjetovalište za promicanje mentalnog zdravlja nalazi se u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) na adresi Rockefellerova 12, Zagreb. Pri dolasku u Savjetovalište potrebno je pozvoniti na zvono s desne strane kod ulaznih vrata u zgradu.

Savjetovalište radi samo srijedom poslijepodne. Kontakt telefonom ili osobno je moguć samo srijedom u vremenu od 15.00 do 19.00 sati. Termine susreta možemo dogovarati samo srijedom od 13.00 do 19.00 sati. Navedeno uzmite u obzir pri prijavi u naše Savjetovalište.

 

Naputak: Ako imate povišenu tjelesnu temperaturu (37,2°C i više) i/ili respiratorne simptome (kašalj, kihanje, curenje nosa…), molimo Vas da svoj dolazak u Savjetovalište odgodite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Radno vrijeme:
srijeda 15.00 – 19.00

Adresa:

Rockefellerova 12, Zagreb

(Služba za promicanje zdravlja,

Odjel za promicanje mentalnog zdravlja)

Telefon: 01 4863 363
savjetovalista@hzjz.hr

Prijemna ambulanta

Ako Vam je potreban razgovor možete nazvati sljedeće telefone za pružanje psihološke pomoći

Telefon za psihološku pomoć 01/48 28 888 | radnim danom 10-22h
U sklopu KBC Zagreb djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

Usluge zaštite mentalnog zdravlja možete dobiti i u županijskim zavodima za javno zdravstvo uz predočenje zdravstvene iskaznice (uputnica nije potrebna).

Njihove kontakte možete vidjeti na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/aktualnosti/adrese-sluzbi-za-mentalno-zdravlje-i-prevenciju-ovisnosti-zupanijskih-zavoda-za-javno-zdravstvo/