Služba za gospodarstvene poslove

Voditelj službe

Ina Štander, dipl. oec.

Služba za gospodarstvene poslove obavlja poslove iz područja ekonomike, financiranja i računovodstva, poslove plana i analize poslovanja, poslove financijskog upravljanja i kontrole, poslove javne nabave i nabavno-skladišnog poslovanja uključujući nabavu cjepiva prema programu cijepljenja i nabavu za potrebe provedbe Nacionalnih preventivnih programa ranog otkrivanja raka, poslove praćenja zakonodavstva i njegove primjene, poslove zastupanja po punomoći.

 

Obavijest o obvezi izdavanja e-računa

 

ovim putem obavještavamo Vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo obveznik provođenja javne nabave.

Prema članku 6. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018), od 1. srpnja 2019. godine Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo više neće biti dopušteno zaprimanje računa, predračuna, odobrenja i terećenja u papirnatom obliku putem zemaljske pošte ili pdf formatu putem e-maila.

Napominjemo kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo sukladno čl. 6. st. 2. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi obvezan zaprimati i plaćati isključivo e-račune koji su sukladni EU normi (2014/55/EU).

Od 01.07.2019. godine Hrvatski zavod za javno zdravstvo sve elektroničke račune će zaprimati isključivo preko centralnog sustava FINA e-Račun.

Elektronički računi mogu se dostavljati i preko drugih informacijskih posrednika, ali pod uvjetom da su povezani s centralnom platformom za razmjenu e-Računa FINA-e.

Molimo Vas da poduzmete sve potrebne aktivnosti kako bi se od 1. srpnja 2019. godine izbjegle poteškoće sa zaprimanjem i plaćanjem računa.

Sve potrebne informacije o načinima dostave elektroničkih računa možete pronaći na web stranici www.fina.hr u rubrici e-Račun u javnoj nabavi.

 

OIB: 75297532041
PDV ID: HR75297532041

Poslovni račun
IBAN: HR1923600001101244229
SWIFT: ZABAHR2X
Zagrebačka banka d.d.

Odjel za financije

 • Odsjek za ekonomiku i financije
 • Odsjek za tehničku i financijsku podršku provedbi nacionalnih javno-zdravstvenih programa

Odjel za računovodstvo

 • Odsjek za obračun plaća, naknada i drugih dohodaka te blagajničko poslovanje
 • Odsjek za knjigovodstvo

Odjel za nabavu

 • Odsjek za planiranje, pripremu i provedbu postupaka javne nabave i skladišno poslovanje
 • Odsjek za jednostavnu i objedinjenu nabavu potrošnog materijala
 • Odsjek za jednostavnu i objedinjenu nabavu usluga
 • Odsjek za jednostavnu i objedinjenu nabavu građevinskih radova i opreme

Odjel za kontroling

 • Odsjek za kontroling, likvidaturu i platni promet
 • Odsjek za plan i analizu
 • Izvještaj o utrošenim sredstvima
  Sukladno Naputku o okvirnom sadržaju, minimalnom skupu podataka te načinu javne objave informacija o trošenju sredstava objavljujemo: Izvještaj o utrošenim...
  20. veljače 2024.

 • Procesi poslovanja HZJZ-a
  Proces izrade i praćenja financijskog plana  Naplate potraživanja za obavljene usluge  Proces kunskog blagajničkog poslovanja  Proces investicijskog i tekućeg održavanja ...
  26. veljače 2024.

 • Procedure poslovanja HZJZ-a
  Pravilnik o mjerilima i načinu korištenja vlastitih prihoda 2024 Procedura zaprimanja računa, njihove provjere i pravovremenog plaćanja_lipanj_2023 Procedura stvaranja ugovornih...
  1. srpnja 2024.

  Nema rezultata
  Nema rezultata