Europski tjedan mentalnog zdravlja 2022.

Europski tjedan mentalnog zdravlja ove se godine obilježava od 9. do 13. svibnja na temu „Progovori o mentalnom zdravlju“.

Naša kampanja usmjerava se na promicanje korištenja pet svakodnevnih aktivnosti za održavanje mentalnog zdravlja (iz našeg letka „Ulažete li u svoje mentalno zdravlje?“ ). Izbor ovih pet aktivnosti utemeljen je na istraživanjima, a nudi raznolike načine za jačanje psihološke otpornosti, među kojima svatko može pronaći nešto što mu odgovara i čime je motiviran redovito se baviti. Glavna poruka kampanje jest da je ulaganje u mentalno zdravlje jednako važno kao i ulaganje u tjelesno zdravlje, te da je i jedno i drugo neodvojivi dio općeg zdravlja.

Cilj kampanje je osobnim osvrtom na to kako nam određena aktivnost koristi u životu potaknuti druge da više promišljaju o ulaganju u vlastito mentalno zdravlje. Nastojimo osvijestiti kako nam ove jednostavne aktivnosti mogu pomoći kada smo pod stresom ili kada nam je teško te koliko su one važne i učinkovite za održavanje mentalnog, a time i općeg zdravlja.

Videa potražite i pratite na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravoFacebooku i Instagramu.

 

Letak Ulažete li u svoje mentalno zdravlje?