Naučimo čuvati svoje zube

Povodom Nacionalnog dana edukacijskih rehabilitatora koji se obilježava  01. ožujka, Hrvatski zavod za javno zdravstvo zajedno s Ministarstvom zdravstva, a u suradnji sa Stomatološkim fakultetom, sudjelovao je na proslavi Dana otvorenih vrata u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac je odgojno-obrazovna ustanova za učenike s teškoćama u razvoju koja prilagodbom programa i obrazovanja omogućuje svakom učeniku  postizanje  samostalnog života u obitelji i lokalnoj zajednici.

U obilasku Centra su sudjelovali predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med., zamjenica ravnatelja, dr. sc. Anka Jurišić Kvesić, dr. med. dent., predsjednica Nacionalnog povjerenstva za djelatnost dentalne medicine, Ana Malenica, dr. med. dent., Marijana Radić Vuleta, dr. med. dent., te ostali nazočni, pomoćnica ministrice za socijalnu politiku, dr. sc. Maja Vučinić Knežević iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca, prof. Draženka Sila-Ljubenko, i brojni ostali predstavnici osnovnih i srednjih škola koji podupiru rad te uspješno surađuju s Centrom za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Rad Centra te njegovu organizaciju je predstavio ravnatelj, prof. Volodymyr Kubinskyy i stručni djelatnici.

Prilikom posjeta održano je interaktivno predavanje za učenike pod nazivom „Naučimo čuvati svoje zube“ kako bi se ukazalo na važnost oralnog zdravlja, očuvanju oralne higijene te potaknulo razvijanju prijateljskih odnosa učenika s teškoćama i doktora dentalne medicine.