Objavljeno 5 tematskih izvješća o mjerama COVID-19 u sklopu projekta STEP_UP

Projekt Stop epidemic growth through learning (STEP_UP) razvija alat za obuku osoba koje sudjeluju u pružanju usluga socijalne skrbi te dionika u zajednici, putem kojeg će se navedene osobe upoznati s utjecajem ljudskog ponašanja  na širenje pandemije / izvanredne situacije te će pomoću raznih alata moći naučiti više o preventivnim mjerama, njihovim utjecajima i učincima na različitim razinama, strategijama za sprječavanje širenja pandemije te s posljedicama istih.

Konzorcij STEP_UP istražio je i kategorizirao potencijalne mjere za zaustavljanje širenja virusa COVID-19. Uz identificirane mjere, tematska izvješća opisuju i moguće izazove u pandemiji te daju preporuke temeljene na već poznatim dobrim praksama. Rezultati su objavljeni u pet partnerskih izvješća: mjere za rano otkrivanje, prevenciju, zdravstvenu i socijalnu skrb,  kreiranje politika i preporuke o komunikaciji. Izvješća su dostupna na web stranici projekta STEP_UP.

Pratite razvoj obrazovne igre i izradu korisnih mjera i vodiča za politike koje bi trebale pomoći širokom spektru dionika u sprječavanju i kontroli epidemija na web stranici projekta.

 

Više o ciljevima projekta možete naći ovdje.

Prvi newsletter projekta možete pročitati na poveznici.