Europsko izvješće o drogama 2024.: trendovi i razvoji događaja

Europski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama predstavit će Europsko izvješće o drogama 2024.: trendovi i razvoji događaja na online konferenciji za novinare 11. lipnja 2024. u 11.00 sati. Događaj će se prenositi uživo, a poveznica će biti objavljena naknadno.

Virtualno izvješće donosi najnoviji pregled situacije u području droga u Europi, istražujući dugoročne trendove i prijetnje u nastajanju. Sveobuhvatna analiza obuhvaća uporabu droga i njihovu ponudu, kao i štetne posljedice povezane s drogom i odgovore na njih. Preko 100 interaktivnih grafičkih prikaza nadopunjuje analizu, dok namjenski interaktivni prikazi omogućuju korisnicima vizualizaciju podataka i trendova na europskoj i nacionalnoj razini. Novinari i istraživači koji se bave podatcima moći će pristupiti izvornim podatcima radi njihove lakše razmjene i ponovne uporabe. Resurs je osmišljen na način da se može čitati na različitim uređajima (osobna računala, mobilni telefoni, tableti).

Više o izvješću i online konferenciji objavljeno je na 25 jezika EU-a na web stranici EMCDDA: https://www.emcdda.europa.eu/news/2024/coming-soon-european-drug-report-2024-be-released-11-june_en

Dodatne pojedinosti bit će dostupne prije objave izvješća na: https://www.emcdda.europa.eu/edr2024