Uskoro – najnovije EU izvješće o drogama

USKORO – NAJNOVIJE GODIŠNJE IZVJEŠĆE O TRENDOVIMA  Europske agencije za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA)

Zabilježite datum: Europsko izvješće o drogama 2021. bit će objavljeno 9. lipnja 2021.

 

Kako je pandemija bolesti COVID-19 utjecala na uporabu i opskrbu drogom? Koje su droge trenutačno izvor najvećih problema? Koji su najnoviji trendovi u proizvodnji i trgovini drogom? Saznajte više na videokonferenciji 09. lipnja2021. na kojoj će Europski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA )predstaviti svoje Europsko izvješće o drogama 2021.: Trendovi i razvoj.

Na temelju podataka iz 29 zemalja (EU 27, Turska i Norveška) u izvješću se daje najnoviji pregled stanja droga u Europi. Ove je godine publikacija u novom, sažetom obliku, a u njoj se objavljuju odjeljci o: poukama iz izvješća, pandemiji bolesti COVID-19 i pojavi droga u EU.

Nakon njih slijede poglavlja koja su prvenstveno organizirana prema vrstama droga, a koja nude najnovije uvide u ponudu droga, ilegalnu uporabu droga i povezane javnozdravstvene probleme.

Nacionalni skupovi podataka također su obuhvaćeni u okviru navedenih tema i ključnih intervencija za smanjenje šteta.

Dostupno na 24 jezika, izvješće predstavlja ključan resurs za razvoj politika i odgovora utemeljenih na dokazima.

Izvješće će biti popraćeno Statističkim biltenom 2021.koji sadržava europski skup podataka na kojem se temelji analiza. Na taj dan će biti objavljen i pregled EMCDDA-a o novim benzodiazepinima u Europi.

Pridružite nam se na online medijskom događaju kako biste čuli ključna pitanja i najnoviju analizu. Novinari će svoja pitanja moći postaviti u panelu EMCDDA-a.

Uskoro će biti objavljena poveznica na online streaming.

 

Web stranice i vijesti