Budite aktivni i pridružite se akciji „IZAĐI I HODAJ“

Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo je u subotu 14. studenog 2015. organiziralo prvu javnozdravstvenu akciju „Izađi i hodaj“ u Rekreacijsko-športskom centru Jarun u Zagrebu.

Uz Zavod za zdravstvene usluge u turizmu Ministarstva zdravlja, u organizaciji su sudjelovali Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački savez sportske rekreacije i Fitnes učilište.

Cilj javnozdravstvene akcije je podsjetiti građane na povoljne učinke hodanja na zdravlje, od smanjivanja rizika obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, sve do prevencije nastanka i smanjenja prekomjerne tjelesne težine.

Akcijom „Izađi i hodaj“ želimo potaknuti sve građane i posjetitelje grada Zagreba, a prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za sebe, da nam se pridruže u hodanju i šetnji predivnom prirodom na jezeru Jarun te na taj način učine veliki korak prema vlastitom zdravlju.

Redovito hodanje smanjuje rizik obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti tipa 2, raka debelog crijeva i raka dojke te povoljno utječe na poboljšanje funkcija srčano-žilnog i dišnog sustava koji su pod najvećim nepovoljnim utjecajem modernog „sjedilačkog“ načina života.

Predstavnici svih dobnih skupina su pozvani da uključe što više hodanja u svoj život, po mogućnosti u prirodi, kako bi unaprijedili svoje zdravlje i smanjili rizik razvoja bolesti te održali i poboljšali svoje zdravlje.

Javnozdravstvena akcija „Izađi i hodaj“ održavat će se svake subote između 9 i 12 sati na RŠC Jarun (iza Veslačkog doma – kod Doma tehnike). U to će vrijeme sudionici moći izmjeriti šećer u krvi i krvni tlak, a bit će osigurana i prisutnost zdravstvenih djelatnika radi pružanja medicinske pomoći i stručnih djelatnika radi stručno-metodološke pomoći i savjeta o hodanju.

 

PRIDRUŽITE NAM SE