Europski tjedan mentalnoga zdravlja 2023. – Prijavite se na PoMoZi Da edukacije!

Na završetku obilježavanja ovogodišnjeg Europskog tjedna mentalnoga zdravlja želimo informirati sve učitelje, nastavnike i ostale odgojno-obrazovne djelatnike iz osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj da do rujna 2024. uz potporu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku nastavljamo provedbu edukativnog programa PoMoZi Da na županijskim razinama. Planiramo provesti 28 trodnevnih edukacija/radionica napredne razine edukativnog programa PoMoZi Da, barem jedna u svakoj županiji, i time pokriti još 504 odgojno obrazovna djelatnika. Po prvi puta ćemo provoditi i dodatne radionice s odgojno-obrazovnim djelatnicima koji su završili našu naprednu razinu – radionice na temu psihološke prve pomoći kod tugovanja, konzumacije alkohola kod djece i mladih, suradnje s roditeljima djece i mladih s problemima mentalnoga zdravlja, a uskoro i radionice na temu psihološke prve pomoći kod samoozljeđivanja i traume.

Stoga vas pozivamo da završite osnovnu razinu edukativnog programa PoMoZi Da na CARNET-u Loomen sustavu za učenje na daljinu, a zatim da se prijavite županijskim edukatorima i osigurate svoje mjesto na trodnevnoj edukaciji.

Usvojite znanja i vještine za pružanje psihološke prve pomoći o principu Pristupi, Podrži i Potakni. Time možete pomoći u zaštiti mentalnoga zdravlja djece i mladih. To je vještina koja isto tako može  spasiti život!

Pogledajte Korake prijave na edukaciju – osnovnu i naprednu!

Pročitajte više o programu PoMoZi Da na našim mrežnim stranicama.