Jedanaesti Tjedan psihologije obilježen javnom akcijom Mjerenja raspoloženja

Povodom obilježavanja 11. Tjedna psihologije (19. – 25. veljače 2018. godine) Hrvatski zavod za javno zdravstvo se pridružio javnoj akciji promicanja mentalnog zdravlja u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore.

Centralni događaj je obilježen javnom akcijom Mjerenja raspoloženja u subotu 24. veljače 2018. g. u 10 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu. U sklopu javne akcije su građani imali priliku sudjelovati u mjerenju raspoloženja, a bili su im javno dostupni i psiholozi od kojih su dobili povratne informacije o emocionalnom stanju i raspoloženju kao i savjete o načinima na koje mogu poboljšati kvalitetu života. U ime gradonačelnika Grada Zagreba akciju je podržao dr. sc. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, koji je ujedno naglasio važnost ulaganja u sustav podrške mentalnom zdravlju.

U ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u akciji su sudjelovali psiholozi iz Savjetovališta za promicanje mentalnog zdravlja, a pridružila se i psihologinja iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Više o samoj akciji i rezultatima akcije Mjerenja raspoloženja možete pročitati na web stranicama Hrvatske psihološke komore http://www.psiholoska-komora.hr/