Nacionalni program Živjeti zdravo, “Hodanjem do zdravlja” u Zagrebačkoj županiji i 10. županijska konferenciju „Živjeti zdravo“

Provedba javnozdravstvene aktivnost  „Hodanjem do zdravlja“  i “Volonteri u parku”(subota, 26.11.2016. u 9:45 h, Erdödijev park ispred Glazbene škole u Jastrebarskom i 10. županijska konferenciju „Živjeti zdravo“ (ponedjeljak, 28.11.2016. u 10 h, dvorana Glazbene škole Jastrebarsko) u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog, Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije  te uz potporu Ministarstva zdravstva.

Cilj Nacionalnog programa Živjeti zdravo je unaprjeđenje i očuvanje zdravlja cijele populacije djelovanjem u lokalnoj zajednici. Namjera je informirati, educirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života.

U tu svrhu, 28. studenog 2016. s početkom u 10:00 sati, održati će se Konferencija „Živjeti zdravo“ gdje će se predstaviti primjeri dobre prakse promicanja zdravlja u lokalnim zajednicama, institucijama, gospodarstvenim subjektima, tvrtkama koje brinu o zdravlju, kao i rad Udruga civilnog društva i projektni rad institucija Zagrebačke županije. Na taj način želimo na nacionalnoj i gradskoj razini potaknuti daljnju implementaciju primjera dobre prakse i proširiti mrežu pozitivnih primjera u promicanju zdravlja. Konfrencija označava i početak implementacije Programa u Zagrebačkoj županiji. Više o Nacionalnom programu možete saznati na www.hzjz.hr/zivjeti-zdravo/

U subotu prije Konferencije, 26.11.2016. u 9:45 h, održati će se javnozdravstvena akcija na kojoj će biti provedene aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“. Nakon pozdravnih govora organizatora, sudionici akcije će poslije mjerenja krvnog tlaka i glukoze u krvi, te podjele prigodnih darova i promidžbenih materijala, krenuti uz stručno vodstvo šetnjom kroz gradski park, dok će istovremeno pred zgradom Žitnice (ili u njoj u slučaju lošeg vremena) biti organizirane prigodne vježbe za sudionike najmlađe životne dobi, također pod vodstvom volontera – stručnih djelatnika Grada i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.