Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja 2023. godine

Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja 2023. godine

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine te je prijedlog da se svaki prvi vikend u listopadu taj dan obilježi diljem svijeta.

Na tragu navedenog, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo i suradnika na razini lokalne zajednice te brojnih volontera, inicirao i prvi put uspješno obilježio Nacionalni dan hodanja 5. listopada 2019. godine provedbom javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u 18 županija u Republici Hrvatskoj uz pozitivnu atmosferu i na zadovoljstvo svih sudionika. I ove godine pozivamo sve građane da se uključe u organizirane aktivnosti u svojoj županiji povodom obilježavanja Nacionalnog dana hodanja 7. listopada 2023. Više informacija potražite na mrežnim stranicama županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Cilj je organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje. Ovom akcijom želimo potaknuti sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe aktivnost hodanja što više u svoj život i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Pridružite nam se i učinite korak za vaše zdravlje u pravom smjeru!