Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. – 15.12. 2021.)

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu pa tako i u Hrvatskoj obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Obilježavanje međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti provodi se putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini, a s ciljem promoviranja zdravih stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružanja pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

Aktivnosti koja će se provesti 2021. godine tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti imaju zadaću dodatno upozoriti i potaknuti sve subjekte na suradnju u rješavanju problema ovisnosti o drogama.

Program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (PDF, 207 KB)