Potpisan sporazum o suradnji između Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  doc. dr. sc. Krunoslav  Capak  i dekanica  Prirodoslovno-matematičkog fakultet, prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija, nedavno su potpisali sporazum o suradnji između ove dvije ustanove.

Sporazumom je definirana stručna i znanstvena suradnja koja se uglavnom odnosi na područje mikrobiološke dijagnostike. Međutim, sporazum omogućuje proširenje suradnje i na druge segmente djelovanja, poput ekologije, nastavne djelatnosti te provođenje znanstvenih, stručnih i razvojnih projekata.

Samoj proceduri uručivanja potpisanog sporazuma koja se održala 16. prosinca 2016. godine,  prisustvovali su prof. dr. sc. Jasna Hrenovic, kao predstavnica PMF-a te doc. dr. sc.  Krunoslav Capak, dr. sc. Pavle Jeličić i dr. sc. Blaženka Hunjak  kao predstavnici HZJZ-a. Sporazumne strane usuglasile su se da je stručni i znanstveni rad obje ustanove temeljna odrednica za unaprjeđenje i zaštitu zdravlja ljudi te predstavlja izuzetno važan uzajamni interes ostvariv jedino zajedničkim aktivnostima i suradnjom Zavoda i Fakulteta. Također, sporazumne strane složile su se da je potpisivanje Sporazuma samo pismeno finaliziranje već do sada izvanredne suradnje te se obje strane nadaju nastavku i do sada uspješne suradnje.

Tagovi