Svečanost zatvaranja Twinning projekta “Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka”

Svečanost zatvaranja Twinning projekta: „Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih  programa ranog otkrivanja raka“ održat će se u petak, 24. ožujka 2017. godine s početkom u 10:00 sati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a, Zagreb.

Uz Ministarstvo zdravstva kao korisničku instituciju te Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) kao glavnog dionika u projekt su bili uključeni i brojni stručnjaci iz medicinskih područja kompatibilnih s projektnim ciljevima.

Maligna oboljenja su prepoznata kao vodeći problem javnog zdravstva u Republici Hrvatskoj te predstavljaju drugi najčešći uzrok smrtnosti i vodeći broj hospitalizacija. Kako bi se osigurala rana detekcija i prevencija malignih oboljenja, Republika Hrvatska provodi tri Nacionalna programa ranog otkrivanja raka (rak dojke, rak debelog crijeva i rak vrata maternice). Ovim projektom ostvareno je poboljšanje organizacije i provedbe te izvještavanja i praćenja Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka na nacionalnoj i regionalnoj razini, a ojačani su i stručni kapaciteti zdravstvenih djelatnika i svih dionika uključenih u ovaj projekt.

Program