U organizaciji HZJZ-a cijepljeno 350 članova URIHO-a

Mobilni tim Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo predvođen dr. sc. Dijanom Mayer, dr. med. i Ivanom Brkić Biloš, dr. med. spec. epid., dana 21. svibnja cijepio je oko 350 članova Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO). Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom pravni je slijednik najstarije zaštitne radionice u Hrvatskoj pod nazivom „Ivančica“, osnovane još daleke 1946. godine. Radionica se i danas nalazi u sastavu ustanove te je značajno doprinijela razvitku zaštitnog zapošljavanja.

Članovi URIHO-a danas su cijepljeni drugom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 i svojim primjerom su pokazali kako invaliditet ili kronične bolesti nisu prepreke za cijepljenje, dapače, to su valjani razlozi za prioritetno cijepljenje ove posebno ugrožene skupine građana. Cijepljenje samih osoba narušenog zdravstvenog stanja, efikasnija je mjera u njihovoj zaštiti u donosu na cijepljenje osoba u njihovom okruženju.

Slijedom navedenog, HZJZ preporučuje cijepljenje svih osoba u dobi od 16 godina i više, koje su nepokretne ili teže pokretne ili koje imaju znatno narušeno zdravstveno stanje koje može uvećati rizik za teže oblike bolesti COVID-19.

Foto: