Na Ksaveru počelo cijepljenje s drugom dozom cjepiva protiv COVID-19

U okviru druge faze cijepljenja osoba starije životne dobi kao i osoba s kroničnim bolestima, u Zagrebu u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja je 22., 23. i 24. ožujka HZJZ je organizirao cijepljenje osoba koje su u veljači primile prvu dozu cjepiva.

Zbog smanjivanja gužvi i olakšavanja cijelog procesa cijepljenja kako za građane, tako i za naše djelatnike, ovaj je put organizacija cijepljenja podijeljena na tri dana u razdoblju od 09:00 do 13:00 sati. Od strane liječnika obiteljske medicine ranije je pozvano oko 900 pacijenata koji su se ponovno odazvali i došli na drugu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19. U navedena tri dana, s drugom dozom cjepiva ukupno su cijepljene 932 osobe.

Zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana, naglasak nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna, jer je za takve osobe nužno organizirati cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama (domovi zdravlja, liječnici obiteljske medicine) ili u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova.

Napominjemo kako je 1. ožujka 2021. pokrenut nacionalni sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Zainteresirane osobe mogu se prijaviti na cijepljenje preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr

Za one koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti preko internetske stranice, prijavu na internetskoj stranici umjesto njih će ispuniti operateri u pozivnom centru: 0800 0011

Fotogalerija: