Cijepljena svaka treća odrasla osoba!

Na dan 19. svibnja utrošeno je 43.890 doza cjepiva čime je broj osoba cijepljen najmanje jednom dozom dosegao 1.109.161, dok je 341.008 osoba cijepljeno s dvije doze. Time je 27% ukupnog stanovništva odnosno 33% odraslog stanovništva cijepljeno najmanje jednom dozom.

Sukladno navedenim podacima s platforme eCijepih, na dan 20. svibanj u Republici Hrvatskoj je cijepljena svaka treća osoba, što predstavlja velik pomak i napredak u odnosu na početak svibnja kad smo izvijestili kako je s prvim danom u svibnju cijepljen svaki peti građanin Hrvatske.

„Ovo su ohrabrujući podaci koji nam daju razloga za optimizam u ispunjavanju cilja da do kraja lipnja cijepimo više od polovine punoljetnih građana Republike Hrvatske. Cijepljenje ide prema Planu, epidemiološka situacija je bolja nego prethodnih tjedana i to su sigurno dobre vijesti, pogotovo u kontekstu predstojeće turističke sezone.“, izjavila je zamjenica ravnatelja HZJZ prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (31,0% ukupnog stanovništva, odnosno 37,6% odraslog stanovništva), a cijepljenje drugom dozom u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (12,0% ukupnog, odnosno 14,4% odraslog stanovništva).