Cijepljenje bez naručivanja uz koncert „Tango Appassionato“

U Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu (Rockefellerova 4), 12., 14. i 16. srpnja 2021. građani će se moći cijepiti protiv bolesti COVID-19 bez naručivanja. Građani na cijepljenje mogu doći u razdoblju od 16.00 do 19.00 sati. Cijepljenje organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Također, 14. srpnja, nakon cijepljenja, građani će moći uživati u besplatnom koncertu glazbenog sastava Tango Appassionato koji će se održati u Parku Slobodana Langa s početkom u 19.30 sati (pokraj Gupčeve Zvijezde).

Koncertom želimo doprinijeti podizanju svijesti o važnosti cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kako bi se što prije vratili na staro normalno.

Koncert će se održati uz poštivanje svih važećih javnozdravstvenih protuepidemijskih mjera, a prisustvovati mogu osobe koje imaju EU digitalnu COVID potvrdu (osobe koje su cijepljene, imaju negativan test na  SARS-CoV-2 ili su nedavno preboljele bolest COVID-19).

Građanima će biti dostupno cjepivo Pfizer, a u srijedu 14. srpnja u istom terminu građani će moći primiti drugu dozu cjepiva Astra Zeneca i Moderna (ako je prošao preporučeni razmak između dvije doze). Za Moderna cjepivo (Spikevax) preproučeni razmak je četiri tjedna, a za AstraZeneca cjepivo (Vaxzevria) 4-8 tjedana nakon prve doze.

Važno je naglasiti da je cijepljenje predviđeno isključivo za građane koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO). Stoga je na cijepljenje potrebno ponijeti važeću osobnu iskaznicu i važeću zdravstvenu iskaznicu. Zbog vremenskih uvjeta mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u kasnijoj fazi termina.

Naše preporuke za zaštitu od vrućina pročitajte OVDJE.

Napomena: Sve osobe s naslovne fotografije cijepljene su s dvije doze cjepiva protiv bolesti COVID-19.

MISLI NA DRUGE. CIJEPI SE!