Cijepljenje bez naručivanja uz koncert Đanija Stipaničeva – Priopćenje za javnost

U Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu od ponedjeljka, 28. lipnja do srijede 30. lipnja 2021., građani će se moći cijepiti protiv bolesti COVID-19 bez posebne najave.

Građani Zagreba, ali i iz drugih dijelova Hrvatske moći će se sljedećeg tjedna cijepiti protiv bolesti COVID-19 bez posebnog poziva ili najave. Uz tri lokacije u Zagrebu na kojima će cijepljenje provoditi Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, građani će moći primiti prvo prvu dozu cjepiva od ponedjeljka i u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” u Rockefellerovoj ulici 4, kojeg organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u vremenu od 9:00 do 15:00 sati. Najprije će se od 9:00 do 11:00 sati cijepiti osobe u dobi 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima, a potom od 11:00 do 13:00 osobe u dobi 40 i više godina, te od 13:00 do 15:00 sati mlađi od 40 godina. Isti raspored vrijedi i za utorak, 29. lipnja 2021. godine, dok je u srijedu predviđeno cijepljenje prije i poslije podne. Za cijepljenje se nije potrebno posebno najavljivati, ali je broj osoba koje se mogu cijepiti u jednom terminu ograničen na 800 do najviše tisuću. Organizator cijepljenja podijelit će građanima kupone za cijepljenje toga dana prema vremenu dolaska, ovisno o interesu građana.

“Želja nam je otvoriti građanima što više mogućnosti da se cijepe protiv bolesti COVID-19 kako bismo se sa što većom stopom cijepljenosti zaštitili od zaraze, ali i spriječili njeno daljnje širenje”, – kaže doc.dr.sc. Krunoslav Capak, prim.dr.med., ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i ističe: “Potrebno je sa sobom imati osobnu i zdravstvenu iskaznicu jer se cijepe samo osobe koje ima osiguranje HZZO-a. Također molimo građane da nose masku te da se lagano odjenu, ponesu sobom vodu i prikladnu zaštitu od sunca. Svoj dolazak neka prilagode navedenom rasporedu kako bi što kraće čekali na red za cijepljenje. Vjerujem da ćemo u planiranim terminima uspjeti cijepiti sve one građane koji to žele, pa ih molimo za suradnju i strpljenje.”

Cijepljenje isključivo prvom dozom bit će cjepivom Pfizer.

Važno je naglasiti da je cijepljenje predviđeno isključivo za građane koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO). Stoga je na cijepljenje potrebno ponijeti važeću osobnu iskaznicu i važeću zdravstvenu iskaznicu. Također, zbog vremenskih uvjeta mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u ranijem terminu, dok mlađe osobe mogu doći pred kraj navedenih termina kao što je navedeno u rasporedu.

Nakon cijepljenja u srijedu, 30. lipnja, naš poznati pjevač Đani Stipaničev tom će prigodom održati koncert u obližnjem Langovom parku na Gupčevoj zvijezdi s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan.

Koncert će se održati uz poštivanje svih važećih javnozdravstvenih protuepidemijskih mjera, a prisustvovati mogu osobe koje imaju EU digitalnu COVID potvrdu (osobe koje su cijepljene, imaju negativan test na  SARS-CoV-2 ili su nedavno preboljeli bolest COVID-19).

Raspored cijepljenja bez naručivanja:

 

Ponedjeljak, 28.6.2021. i utorak, 29.6.2021. 9.00-15.00 sati:

9 – 11h: osobe u dobi 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima

11 – 13h: osobe u dobi 40 i više godina

13 – 15h: mlađi od 40 godina

 

Srijeda (dvokratno), 30.6.2021. 8.30-11.00  i  16.00-19.00 sati:

8.30 – 11h: osobe u dobi 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima

16 – 17h: mlađi od 40 godina

17 – 19h: osobe u dobi 40 i više godina

Kako je ranije najavljeno, cijepljenje bez naručivanja organizirano je i 29. lipnja do 2. srpnja na punktovima u Domu sportova, Sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec u Sesvetama u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ kao što je navedeno u javnom pozivu: Javni poziv građanima Zagreba koji dosad nisu cijepljeni protiv bolesti COVID-19

Molimo građane da ponesu vodu, nešto za pojesti, suncobran (kišobran), da odjenu laganu odjeću od prirodnih materijala, te molimo za razumijevanje kod čekanja i procedure na cijepljenju. Obavezno je nošenje maski.

Misli na druge. Cijepi se! Pobijedimo pandemiju zajedno.