Potres oštetio zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 

Snažni potresi jačine 5,5 i 5 po Richteru, koji su jutros pogodili Zagreb i okolicu, nanijeli  su brojna oštećenja na zgradama, a stradale su i  zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Rockefellerovoj ulici na brojevima 7, 12 i 2.

Djelatnici Zavoda stigli su odmah nakon potresa te pomogli u raskrčivanju šute i prašine iz soba i hodnika, no prava šteta tek će se vidjeti nakon procjene.

– Imamo velike građevinske štete, najviše je stradala zgrada na broju 2 na kojoj su se srušili dimnjaci te pri tome oštetili krov. U svim zgradama puno je srušene žbuke. Na zgradi pod brojem 7 vide se napukline zida s vanjske strane ali ih je puno više s unutarnje strane, pogotovo na prvom i drugom katu – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je od ranih jutarnjih sati zaposlenicima Zavoda pomagao u čišćenju i raspremanju polomljenog i porušenog namještaja i opreme. Prema njegovim riječima, za sada je najvažnije uspostaviti normalan rad mikrobiologije ali i epidemiologije koja je trenutno, zbog oštećenja prostora, premještena u upravnu zgradu pod brojem 7.