Primljena donacija za terensku bolnicu u zimskom tranzitnom centru Slavonski Brod

 

Voditeljica predstavništva International Medical Corpsa (IMC) u Splitu Ivana Petković predala je u utorak, 8. prosinca 2015. godine,  koordinatorici Kriznog stožera Ministarstva zdravlja dr. sc. Nataši Janev Holcer, dipl. ing. iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstsvo (HZJZ) pošiljku lijekova i medicinske opreme u vrijednosti od 35.420 kuna za terensku bolnicu u zimskom tranzitnom centru Slavonski Brod.

Donacija je u tranzitni centar stigla iz Frankfurta u organizaciji neprofitnih međunarodnih humanitarnih organizacija IMC-ija i Luftfahrt ohne Grenzen (Wings of Help), a usklađena je s potrebama Ministarstva zdravlja te uključuje infuzije i zavojni materijal.

„Ova donacija mali je dio našeg puno većeg i kompleksnijeg međunarodnog humanitarnog projekta kojem je cilj ublažavanje posljedica sirijske krize na izbjegle ljude kojima je potrebna pomoć da nastave živjeti dostojanstven život“, istaknula je voditeljica splitskog predstavništva IMC-ija Ivana Petković kojoj je posebno drago što organizacija može pomoći i u Hrvatskoj. Inače, IMC pruža zdravstvene usluge i psihosocijalnu pomoć te dijeli neophodnu humanitarnu pomoć izbjeglicama u tranzitu u Srbiji i Grčkoj, a već duže vrijeme djeluje i u samom žarištu krize u Siriji te u okolnim zemljama koje su primile veliki broj izbjeglica poput Iraka, Turske, Jordana i Libanona.

Dr. sc. Nataša Janev Holcer, dipl. ing. iz HZJZ-a, koordinatorica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja, naglasila je da je ova donacija nastavak dobre suradnje Kriznog stožera s IMC-ijem koji je za vrijeme prošlogodišnjih velikih poplava donirao medicinsku opremu u vrijednosti 52.000 kuna ambulanti u Račinovcima.

Izvor: Ministarstvo zdravlja RH