Nagradni natječaj za izradu infografike na temu “Koronavirus – zaštiti sebe i druge” – objava rezultata

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je proveo nagradni natječaj na temu „Koronavirus – Zaštiti sebe i druge“ za izbor najboljih infografika učenika osnovnih i srednjih škola u suradnji s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Uredom pravobraniteljice za djecu.

Nagradni natječaj je osmišljen kako bi se potaknulo učenike da steknu znanja i razviju svijest o zaštiti zdravlja tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Natječaj je otvoren u listopadu 2020. godine te je pristiglo ukupno 347 infografika više od 100 škola iz cijele Hrvatske.

Na nagradni natječaj se prijavilo 66 osnovnih škola s ukupno 180 radova te 57 srednjih škola s ukupno 167 radova.

Ovo je bila prilika da mladi izraze svoju kreativnost kao i znanje i stavove na temu te da upute poruke svojim vršnjacima, ali i nama odraslima.

Stručno povjerenstvo je izabralo najbolju infografiku:

  • u kategoriji radova učenika osnovne škole pod nazivom

Da se nitko ne zarazi, na higijenu jako pazi“  Osnovne škole Benkovac i

  • u kategoriji radova učenika srednje škole pod nazivom

Oprezan budi i koroni presudi“  Škole za medicinske sestre Mlinarska iz Zagreba.

U uži izbor radova učenika osnovne škole je izabran rad Katoličke osnovne škole u Virovitici, pod nazivom  „Razmak zdravlje čuva“ i rad Osnovne škole Stjepana Bencekovića, Horvati-Zagreb pod nazivom „Koronavirus nije tlaka, ako pratiš pravila laka!“  te radova srednje škole, rad Medicinske škole Varaždin pod nazivom  „Jedan, dva tri od korone se zaštiti ti!“, rad Medicinske škole iz Osijeka pod nazivom „Ako te korona pozove, odbij poziv!“ te rad Prirodoslovne i grafičke škole u Rijeci pod nazivom „Zajedno protiv Covida“.

Izbor najboljih radova nije bio jednostavan s obzirom na visoku razinu originalnosti i kreativnosti koju su učenici i nastavnici iskazali u svojim radovima te stoga osobito zahvaljujemo i čestitamo svima koji su sudjelovali. Također zahvaljujemo svim ravnateljima škola na tome što su u trenutnim otežanim uvjetima rada motivirali i potaknuli svoje učenike i nastavnike na sudjelovanje u nagradnom natječaju te im za to osigurali potrebne preduvjete.

Nažalost, s obzirom na aktualnu pandemiju bolesti COVID-19, objava pobjednika će biti upriličena tijekom svečane online – dodjele nagrada i priznanja koja će se održati tijekom prosinca.