Objavljen prvi bilten o Programima Unije u RH

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi koordinacijskog tijela za Programe Unije je objavilo prvi bilten o Programima Unije u RH.

Koordinacijskim aktivnostima insitucija koje sudjeluju u provedbi Programa Unije jača se povezanost među resornim tijelima koja su zadužena za pojedini Program Unije, potiče se razmjena iskustava, otvaraju mogućnosti suradnje i provedbe zajedničkih aktivnosti. Koordinacija praćenja Programa Unije, osim objedinjivanja podataka o organizacijskoj strukturi, iskorištenosti pojedinog instrumenta, izvještavanja i osiguravanja dostupnosti informacija, također želi potaknuti što veći broj potencijalnih korisnika na angažman i upoznavanje s mogućnostima koje nude pojedini programi.

U tu svrhu, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s resornim tijelima započelo je s izradom informativnog biltena o Programima Unije u kojem će obavještavati sve zainteresirane o aktualnostima pojedinog programa.  Bilten možete preuzeti ovdje.

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo koordinira na operativnoj razini jedan od Programa Unije  – EU za zdravlje (EU4Health Programme) 2021-2027.

Više o ovom programu možete saznati na poveznici.

 

 

Pogledajte video o prioritetima programa EU4Health na poveznici.