Cijepljenje protiv HPV-a bez naručivanja i najave

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta (ŠNZ) u Zagrebu, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se bez naručivanja i najave cijepiti protiv humanog papiloma virusa (HPV) svake srijede od 16 do 20 sati u Školi narodnog zdravlja, Roclkefellerova 4, počevši od 6. travanja 2022. godine.

Cijepi se devetvalentnim cijepivom Gardasil 9. Cijepljenje protiv HPV-a je preporučljivo djevojčicama i djevojakama, dječacima i mladićima u osmom razredu osnovne škole i mladima do 25 godina starosti radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma.

Također, cijepljenje odraslih i djece u dobi od 5 i više godina protiv COVID-19 bez naručivanja i najave i nadalje će se provoditi istovremeno svake srijede od 16 do 20 sati u ŠNZ-u, Rockefellerova 4 u Zagrebu. Za cijepljenje protiv COVID-19 bit će dostupna sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj, uključujući Novavaxovo cjepivo Nuvaxovid, (proteinsko cjepivo).

Svi zainteresirani mogu se savjetovati s liječnikom specijalistom epidemiologije o cijepljenju protiv HPV-a, i o cijepljenju protiv COVID-19.

 

Više informacija o prevenciji i cijepljenju protiv COVID-19 i infekcije HPV-om:

Cijepljenje protiv COVID-19: Najčešća pitanja i odgovori

Cijepljenje protiv HPV-a