Cijepljenje protiv HPV-a bez naručivanja i najave

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta (ŠNZ) u Zagrebu, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se bez naručivanja i najave cijepiti protiv humanog papiloma virusa (HPV) na adresi Rockefellerova 12.

Cijepljenje se održava svake srijede od 16.00 do 19.00 sati na adresi  Rockefellerova 12, edukacijski centar.

Cijepi se devetvalentnim cijepivom Gardasil 9. Cijepljenje protiv HPV-a je preporučljivo djevojčicama i djevojakama, dječacima i mladićima u osmom razredu osnovne škole i mladima do 25 godina starosti radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma.

Također, organiziramo cijepljenje odraslih i djece u dobi od 5 i više godina protiv COVID-19 bez naručivanja i najave na adresi Rockefellerova 4 u Zagrebu, kao i cijepljenje protiv gripe. Za cijepljenje protiv COVID-19 bit će dostupna sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj.

  1. Cijepimo prvu i drugu docijepnu dozu (tzv. 3. i 4. dozu):
  2. Za prvu i drugu docjepnu dozu (tzv. 3. i 4. dozu) građani mogu birati između cjepiva koje, osim wuhanskog soja, sadrži BA 1 podvarijanatu omikrona ili BA4/5 podvarijanatu omikrona. S obzirom da su na cjepivo s BA 1 podvarijanatom provedena istraživanja koja nisu provedena za BA4/BA5 podvarijanatu, HZJZ onima koji su neodlučni preporučuje BA1 podvarijanatu, no svatko tko želi može se cijepiti s cjepivom za BA4/5 podvarijanatu.

Svi zainteresirani mogu se savjetovati s liječnikom specijalistom epidemiologije o cijepljenju protiv HPV-a, i o cijepljenju protiv COVID-19.

 

Više informacija o prevenciji i cijepljenju protiv COVID-19 i infekcije HPV-om:

Cijepljenje protiv COVID-19: Najčešća pitanja i odgovori

Cijepljenje protiv HPV-a