Cijepljenje protiv HPV-a bez naručivanja i najave

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta (ŠNZ) u Zagrebu, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se bez naručivanja i najave cijepiti se protiv humanog papiloma virusa (HPV) na adresi Rockefellerova 4. Cijepiti se možete svake srijede, počevši od 7. rujna 2022. godine od 16.00 do 20.00 sati.

Cijepi se devetvalentnim cijepivom Gardasil 9. Cijepljenje protiv HPV-a je preporučljivo djevojčicama i djevojakama, dječacima i mladićima u osmom razredu osnovne škole i mladima do 25 godina starosti radi smanjenja rizika od infekcije HPV-om i razvoja karcinoma.

Također, organiziramo cijepljenje odraslih i djece u dobi od 5 i više godina protiv COVID-19 bez naručivanja i najave na adresi Rockefellerova 4 u Zagrebu. Za cijepljenje protiv COVID-19 bit će dostupna sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj.

Svi zainteresirani mogu se savjetovati s liječnikom specijalistom epidemiologije o cijepljenju protiv HPV-a, i o cijepljenju protiv COVID-19.

 

Više informacija o prevenciji i cijepljenju protiv COVID-19 i infekcije HPV-om:

Cijepljenje protiv COVID-19: Najčešća pitanja i odgovori

Cijepljenje protiv HPV-a