Održan treći transnacionalni sastanak projekta Stop epidemic growth through learning

U Zagrebu se 5. i 6. travnja 2022. godine održao treći transnacionalni sastanak projekta Stop epidemic growth through learning (STEP_UP).

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je bio domaćin skupa na kojem je predstavljeno trenutno stanje razvoja edukativne igre i gdje su se mogle vidjeti prve slike likova koji je čine, scenariji i sučelje. Predstavljeni su i konačni rezultati opsežne ankete o mjerama koje se koriste u različitim zemljama u borbi protiv pandemije, a koji će uskoro biti objavljeni. Ovaj upitnik su ispunili liječnici, njegovatelji, volonteri, medicinske sestre, politički predstavnici i drugi dionici socijalnog sektora. Na sastanku je predstavljen napredak kroz priručnik socijalnih i političkih intervencija te u instruktorskom alatu koji se razvijaju u okviru projekta.

Svrha projekta Stop epidemic growth through learning (STEP_UP) je razvoj alata za obuku osoba koje sudjeluju u pružanju usluga socijalne skrbi te dionika u zajednici, putem kojeg će se navedene osobe upoznati s utjecajem ljudskog ponašanja  na širenje pandemije / izvanredne situacije te će pomoću raznih alata moći naučiti više o preventivnim mjerama, njihovim utjecajima i učincima na različitim razinama, strategijama za sprječavanje širenja pandemije te s posljedicama istih.

Projekt STEP_UP je sufinanciran iz Erasmus+ programa Europske unije. U projektu sudjeluje pet partnerskih organizacija u pet europskih zemalja. Portugal koordinira projekt kroz SHINE 2Europe, a preostali partneri su AFEdemy iz Nizozemske, ISIS iz Njemačke, Wise Angle iz Španjolske i HZJZ iz Hrvatske. Hrvatski zavod za javno zdravstvo pridonijet će partnerstvu s javnozdravstvenom stručnošću i iskustvom u borbi protiv COVID-19. HZJZ će prikupiti i izraditi informativni materijal i smjernice kako bi se kroz platformu za učenje olakšalo širenje znanja i podizanje svijesti o epidemiološkim mjerama za suzbijanje širenja COVID-19.

 

 

Pratite razvoj naše obrazovne igre i izradu korisnih mjera i vodiča za politike koje bi trebale pomoći širokom spektru dionika u sprječavanju i kontroli epidemija na web stranici projekta.