Sudjelovanje na 3. hrvatskom gerontološkom i gerijatrijskom kongresu s međunarodnim sudjelovanjem

Djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo su od 15. do 17. studenoga 2016. godine aktivno sudjelovali na “3. hrvatskom gerontološkom i gerijatrijskom kongresu s međunarodnim sudjelovanjem” koji je održan u Opatiji. Na Kongresu se okupilo mnoštvo stručnjaka različitih profila koji su sudjelovali u razmjeni iskustava i primjera dobre prakse u zaštiti zdravlja starijih osoba, kako u institucijskoj tako i u neinstitucijskoj skrbi. Naglašena je nužnost interdisciplinarnog pristupa zdravlju starijih, uz kojeg se veže i trajna edukacija iz gerontologije, gerijatrije i gerijatrijske zdravstvene njege.

Na Kongresu je svečano predstavljeno 10. izdanje gerontološke knjige Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za zaštitu zdravlja starijih osoba ˝Gerontološko-javnozdravstveni pokazatelji zaštite zdravlja starijih osoba u Hrvatskoj i Gradu Zagrebu (2014.-2016. g. /popisna 2011. g.)˝, a koju su u elektroničkoj verziji dobili svi sudionici Kongresa.

Potrebno je naglasiti da je poster ˝Treba li Hrvatska registar za demencije i kako ga osnovati?˝, glavnog autora dr. sc. Tomislava Benjaka dr. med., osvojio 2. mjesto na ovom prestižnom Kongresu.