Iliriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljeno priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“ projekta „Živjeti zdravo“

Biograd na Moru, 30. kolovoza 2018. godine – Iliriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljeno je priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“ za uvođenje posebnih oznaka u radnom okruženja, omogućavanja svojim zaposlenicima usvajanja zdravih životnih navika, promicanja i poticanja zdravlja na radnom mjestu te iskazivanja brige o zdravlju zaposlenika. Ilirija je druga turistička kompanija u Republici Hrvatskoj nositeljica priznanja „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Predsjedniku Uprave Ilirije d.d., priznanje je uručila  doc. dr. sc. Danijela Štimac Grbić, dr. med., u ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje je zajedno s Ministarstvom zdravlja u okviru projekta „Živjeti zdravo“ pokrenulo modul „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Ilirija d.d. kao društveno odgovorna kompanija u svom poslovanju polazi od načela da su zaposlenici ključ njenog uspjeha odnosno najbolji promicatelji njenih vri­jednosti kao i promicatelji destinacije, nositelji usluge i poslovnog procesa. Stoga je kontinuirana briga o zaposlenicima koja, pored brige o materijalnim pravima, uključuje i brigu o njihovim radnim uvjetima te sigurnosti i zdravlju na radnom mjestu predstavlja dugoročno opredjeljenje kompanije i politiku u dijelu upravljanja ljudskim resursima.

Implementacija modula „Tvrtka prijatelj zdravlja“ provodila se na razini cijele kompanije, što je podrazumijevalo i istovremenu edukaciju, informiranje zaposlenika i ocjenjivanje radnog okruženja tvrtke u sedam područja: (I) prehrana, (II) promicanje tjelesne aktivnosti, (III) zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, (IV) zabrana pušenja, (V) zabrana konzumacije alkohola, (VI) uređenje okoliša, (VII) zaštita zdravlja potrošača i klijenata.

„Zajedno do fondova EU“.