Održana je 18. Konferencija projekta “Živjeti zdravo” u Zadarskoj županiji

U ponedjeljak, 23. travnja 2018. s početkom u 09:30 sati održana je 18. Konferencija „Živjeti zdravo „ u Gradskoj knjižnici u Zadru u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije. Konferencija je predstavljala službeni početak provedbe aktivnosti “Živjeti zdravo” u Zadarskoj županiji. Konferenciju je pozdravnim govorom otvorio ravnatelj Zavoda za javno Zadarske županije Zoran Škrgatić.

Konferenciji je nazočio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije, Bernard Maruna koji je na početku konferencije pozdravio okupljene sudionike. Sam projekt “Živjeti zdravo“ prikazala je voditeljica Elementa 4 Zdravlje i radno mjesto, prof.dr.sc. Danijel Štimac, a na županijskoj razini aktivnosti promicanja zdravlja je prikazala županijska koordinatorica Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, Ljilja Balorda. Maja Lang Morović, voditeljica Elementa 5 Zdravlje i okoliš, predstavila je javnozdravstvenu akciju Živjeti zdravo, koja se održala u subotu, 21. travnja.

Potom je Tvrtci CROMARIS dr.sc. Lea Pollak, voditeljica Elementa 3, Zdravlje i prehrana, uručila plaketu jamstvenog žiga Živjeti zdravo koju su zavrijedili njihovi proizvodi. U okviru programa predstavljeni su brojni primjeri dobre prakse promicanje zdravlja u Zadarskoj županiji uključujući Dječji vrtić Sunce, Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije, Europa Donna Zadar; Znanjem do zdravlja, Društvo za sportsku rekreaciju Relaks Zadar; DŠR “Relaks” od osnivanja do danas, Udruga za osteoporozu Zadar, Udruga Porat i Udruga žene u domovinskom ratu Zadar; Koracima nade u istinu.