Predstavljanje ključnih uvida analize stanja uhranjenosti i prehrane djece 0-9 godina

Predstavljanje ključnih uvida analize stanja uhranjenosti i prehrane djece 0-9 godina u Republici Hrvatskoj, održat će se 13. svibnja 2024. u 11:00 sati u Algebra Spark event space-u, Gradišćanska 24, Zagreb.

 

Analiza stanja je jedan od koraka u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku na području promicanja pravilne prehrane i prevencije prekomjerne tjelesne mase i debljine.

Temeljem analize izrađen je dokument Uhranjenost i prehrana djece od 0 do 9 godina u Republici Hrvatskoj koji sadrži pregled istraživanja, praksi i dokumenata vezanih uz stanje uhranjenosti i prehrambene navike djece od 0 do 9 godina u Republici Hrvatskoj.

 

Na događanju će biti predstavljena i još dva dokumenta UNICEF-a i SZO važna za kreiranje politika vezanih uz utjecaj marketinga hrane na prehranu djece: Poduzimanje mjera zaštite djece od štetnog utjecaja marketinga hrane – pristup temeljen na pravima djeteta te Marketing nezdrave hrane i bezalkoholnih pića usmjeren prema djeci.

 

Nakon predstavljanja uvida i dokumenata predviđena je rasprava sudionika o izazovima, prioritetima te mogućim rješenjima koje prepoznajemo u području promicanja pravilne prehrane i prevencije prekomjerne tjelesne mase i debljine. Zaključci i preporuke rasprave bit će uključeni u tiskanu publikaciju Uhranjenost i prehrana djece od 0 do 9 godina u Republici Hrvatskoj.

U nastavku prilažemo program događanja.

Poziv i program – Javno predstavljanje ključnih uvida analize stanja uhr…