Održan koncert „CIJEPLJENJE SVE U 16“

U organizaciji Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dana 16. lipnja u Zagrebu je održan koncert „CIJEPLJENJE SVE U 16“. Koncertom smo željeli doprinijeti podizanju svijesti o važnosti cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kako bismo se što prije vratili na staro normalno.

Koncert je održan uz poštivanje svih važećih javnozdravstvenih protuepidemijskih mjera, a nastupili su Ante Gelo, Alen Đuras, Iva Ajduković i pjevački zbor studenata medicine „Lege artis“.

Koncert predstavlja svojevrsnu uvertiru u predstojeće događaje koji su najavljeni tijekom ljeta u cijeloj Hrvatskoj. Stoga Hrvatski zavod za javno zdravstvo naglašava važnost pridržavanja mjera tijekom cijelog ljeta, pogotovo na mjestima na kojima boravi veći broj osoba u isto vrijeme.

Tim povodom, ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak izjavio je: „Vrlo skoro krećemo s koncertima na koje će pristup imati samo oni koji imaju EU digitalnu COVID potvrdu. Dakle, trebaju se cijepiti ili preboljeti bolest, što im ne preporučujem, ili se trebaju testirati. Ponavljam kako je cijepljenje jedini način da pobijedimo ovu epidemiju i ja se nadam da ćemo u tome uspjeti.“

„Zahvaljujem se svima, od institucija poput Ministarstva zdravstva, HZJZ-a pa do Nacionalnog stožera, koji već više od godinu dana sustavno rade na suzbijanju pandemije koronavirusa. Hvala i našim studentima koji su radili na suzbijanju bolesti COVID-19 putem raznih volonterskih aktivnosti, od trijaža pa do pomoći u pozivnim centrima MIZ-a i HZJZ -a, vezano uz cijepljenje ali i ovakve akcije. Kao što je zadatak Medicinskog fakulteta da obrazuje mlade liječnike, također je zadatak da ih potiče u provođenju preventivnih aktivnosti. Drago mi je da smo u tome uspjeli. “ rekao je Marijan Klarica, dekan medicinskog fakulteta.

Fotogalerija: