Javnozdravstvena akcija povodom Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva

Obilježavanje Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva
Promocija Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Pošalji uzorak, spriječi rak!

Povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskim gastroenterološkim društvom – Sekcijom za preventivnu aktivnost, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i udrugom studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu CroMSIC organizira javnozdravstvenu akciju koja će se održati 2. ožujka 2024. godine u Zagrebu, na lokaciji Trg Petra Preradovića u vremenu 10 – 14 sati. Javnozdravstvena akcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je što više educirati stanovništvo o ovom drugom po učestalosti i smrtnosti sijelu raka kojeg je moguće ne samo rano otkriti već i spriječiti. Ujedno se želi podići svijest o organiziranim preventivnim pregledima koji se provode još od 2008. godine u okviru Nacionalnog  programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Pregledima su obuhvaćeni svi građani oba spola od navršene 50. do 74. godine.

Pozivamo Vas da se pridružite i doprinesete daljnjem jačanju aktivnosti na području prevencije i liječenja raka debelog crijeva.

Zagreb, Trg Petra Preradovića
2. 3. 2024. od 10.00 do 14.00 sati