Cijepljenje bez naručivanja: U tri dana cijepilo se preko tri tisuće građana!

Ovoga tjedna, u ponedjeljak, srijedu i petak, u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, cijepljeno je preko 3000 osoba

Cijepljenje je bilo predviđeno u razdoblju od 16.00 do 19.00 sati, međutim zbog velikog odaziva građana, cijepljenje se u srijedu i petak produžilo na nekoliko sati više. Ravnatelj HZJZ, Krunoslav Capak zahvalio se građanima na strpljenju i velikom odazivu.

„Ovom se prigodom od srca zahvaljujem svim građanima na odazivu i strpljenju, a posebno se zahvaljujem zdravstvenim timovima koji su napravili velik posao. Pozivam sve građane Republike Hrvatske da se ugledaju na Zagrepčane i u što kraćem roku cijepe. Mislim da je sada svima jasno da bez cijepljenja ne možemo računati na način života kakav smo prije imali. Sezona nam je ugrožena, broj oboljelih se povećava i bojim se da će i broj umrlih porasti. Zbilja me žalosti činjenica da će netko umrijeti, a to se moglo spriječiti na vrlo jednostavan način, odnosno cijepljenjem. Još jednom apeliram na sve građane da se što prije cijepe“, izjavio je ravnatelj HZJZ, doc. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med.

Građani se mogu prijaviti na cijepljenje preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr ili doći na punktove na kojima je organizirano cijepljenje bez naručivanja. Danas je Vlada Republike Hrvatske najavila kako se mogu cijepiti i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.