Potpisan sporazum o suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog veterinarskog instituta

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. dr. sc. Krunoslav Capak i ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta, prof. dr. sc. Boris Habrun potpisali su 29. lipnja Sporazum o suradnji, koji je samo formalno potvrdio  dugogodišnju uspješnu suradnju između ovih dviju institucija.

Ovim sporazumom su pravno regulirani uzajamni odnosi vezani uz stručnu i znanstvenu suradnju te moguću suradnju u području nastavne djelatnosti i provođenju stručnih i razvojnih projekata  iz područja ekologije, epidemiologije, mikrobiološke dijagnostike, ali je moguće širenje suradnje i na ostala područja iz domene javnog zdravstva.

Sporazum je također označio jačanje interdisciplinarne suradnje između dviju krovnih državnih ustanova koje se bave veterinarskom i humanom medicinom. Sporazum predstavlja i korak dalje u prihvaćanju koncepta JEDNO ZDRAVLJE; koji je u žarištu interesa  i Svjetske zdravstvene organizacije, kao mogućeg rješenja mnogih izazova suvremene medicine.

Sastanku su još prisustvovali i dr. sc. Bernard Kaić, prim. dr. med., voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti, Pavle Jeličić, dr. med., voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju i dr. sc. Blaženka Hunjak, prim. dr. med., voditeljica Službe za mikrobiologiju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.