Tim Živjeti zdravo sudjelovao na obilježavanju Obiteljskog dana u tvrtki dm-drogerie markt d.o.o.

U nedjelju, 05. lipnja obilježen je dm-ov Obiteljski dan na kojemu se okupilo se više od 3.000 djelatnika i članova njihovih obitelji iz cijele Hrvatske. Proslava je održana ispred dm-ove Centrale na zagrebačkome Jankomiru, a upotpunile su je i sportske igre te drugi edukativno-zabavni sadržaji za cijelu obitelj.

Tvrtka dm prva je drogerija u Hrvatskoj koja je dobila naziv Tvrtka prijatelj zdravlja u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tim Živjeti zdravo je tom prigodom posjetiteljima u svom Obiteljskom kutku Živjeti zdravo provodio aktivnosti za roditelje i djecu. Djeca su imala priliku složiti svoj zdravi tanjur, osmisliti svoj doručak, igrati se školice, oslikavati pod kredama, bojati bojanku na temu emocija, napisati poruku zahvalnosti i objesiti je na drvce zahvalnosti te isprobati Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece.

Roditeljima i odraslima bilo je omogućeno ispunjavanje upitnika o prehrambenim navikama i mjerenje tjelesne mase i drugih antropometrijskih mjera te kratko savjetovanje o pravilnoj prehrani kao i mjerenje raspoloženja i razgovor o mentalnom zdravlju.

Cilj Obiteljskog dana je osnažiti povezanost svih dm-ovih djelatnica i djelatnika, a članovima njihovih obitelji omogućiti da se upoznaju s radnim okruženjem i ozračjem koje dm njeguje od prvoga dana. Drago nam je tim Živjeti zdravo mogao sudjelovati u obilježavanju Obiteljskog dana i dodatno potaknuo djelatnike i članove njihovih obitelji na usvajanje zdravih životnih navika.