Mladi znanstvenici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Beču posjetili su Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U petak, 31. ožujka 2017. godine u posjet Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo stigla je skupina mladih znanstvenika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Beču u pratnji prof. dr. sc. Thomasa Dornera, dr. med.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo održan je niz od sljedećih deset predavanja kojima su predstavljene Službe našeg zavoda:

  • doc. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med. „Promicanje zdravlja u Hrvatskoj – Nacionalni program Živjeti zdravo“
  • Draga Katalinić, dr. med. „Prevencija ovisnosti, mentalno zdravlje i školska medicina“
  • dr. sc. Ivan Pristaš, dr. med. „Elementi nacionalnog javnozdravstvenog informacijskog sustava – platforma zdrasvtvenih registara“
  • doc. dr. sc. Nataša Janev Holcer, prof. „Humani biomonitornig prenatalnog izloženosti živi u Hrvatskoj“
  • dr. sc. Ljiljana Žmak, dr. med. „Uloga mikrobiologije u javnom zdravstvu“
  • dr. sc. Mario Šekerija, dr. med. „Registar za rak“
  • prim. dr. sc. Vlasta Dečković-Vukres, dr. med. „Medicina rada“

Uz djelatnike Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. dr. sc. Milan Milošević i doc. dr. sc. Aleksandar Džakula predstavili su teme Poslijediplomski studij Medicine rada i sporta te Organizacija zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

Ispred skupine gostiju, prof. dr. sc. Thomas Dorner održao je prezentaciju o Organizaciji zdravstvenog sustava u Austriji te predstavio područje vlastitog i rada svojih kolega.

Prof. dr. sc. Thomas Dordner, dr. med. izvanredni je profesor Instituta za socijalnu medicinu, Centra za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta u Beču sa znanstvenim interesima i brojnim publikacijama u području javnog zdravstva, epidemiologije, prevencije kroničnih nezaraznih bolesti, promicanja zdravlja i društvenih odrednica zdravlja. Ostali gosti, mladi znanstvenici, u sklopu doktorskog i postdoktorskog obrazovanja provode istraživanja iz područja javnog zdravstva također na Institutu za socijalnu medicinu, Centru za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta u Beču.